Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz?

2021. február 3. 11:10

Vági Márton
Azonnali.hu
Miért taszít ki a társadalom csak azért, mert én egyáltalán nem akarok gyereket, nem is szeretem őket, és másét sem vagyok hajlandó eltartani?

„Kedves gyereket tervező honfitársam!

Kérlek, mielőtt legközelebb védekezés nélkül közösülnél a partnereddel, tedd fel magadnak a fenti kérdéseket. Tedd fel azt a kérdést, hogy tényleg elég tudásod, intelligenciád, pénzed, felelősségtudatod van ahhoz, hogy egy emberi életet rádbízzunk?

Fog ez menni akkor is, ha az adófizetők holnaptól egy forintot sem adnak erre a célra?

Ha igen, akkor hajrá, valószínűleg jó szülő lesz belőled belőletek, és érteket fogtok teremteni a társadalom számára. Ez pedig alapvetően örömteli dolog, ha a társadalom számára hasznos, értékes emberek reprodukálják magukat, azzal mindenki nyer. Ha viszont nem a válasz, akkor csupán a munkanélküli, lumpenprolik fogják újratermelni a munkanélküliek és nyomorgók roncstársadalmát. Utóbbira viszont már kevésbé van szükség, és társadalmi hasznosságuk mérsékelt.

Ha továbbra is ezek a globális trendek folytatódnak, miszerint bárki vállalhat gyereket, a társadalom többi tagja pedig kénytelen-kelletlen el is tartja őket, akkor csupán a munkanélküliek, haszontalanok rétegeit fogja újratermelni az emberiség. Mindezt egy végtelenül túlterhelt, végtelenül túlnépesedett, feszültségekkel teli világban. Tényleg muszáj, hogy mindenki gyereket vállaljon?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 399 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Talán azért, mert a nyugdíjrendszerünk, ahogyan te elképzeled, egy piramisjáték. A pénzed mögé az értéket az én majdani unokáim fogják tenni. és van rá fogadásom, hogy a ti általatok megoldásnak vélt bevándorlók fel fogják tenni a kérdést maguknak, hogy miért is kellene nekem eltartani ezeket a szarosokat. És itt rád fog gondolni, ostoba!

Senki nem "taszíthat ki" senkit azért, mert nem akar geyreket. De azért közös felelősség IS van a jövőért. A szerző egy erősen individualista, önző álláspontról fogalmazza meg a nézeteit. Mindenki szabad, de az emberi szabadság kötött szabadság, felelősséghez kötött.

Egy fenét! El akarja tartatni magát a társadalommal és úgy viselkedik, mintha ő tenne valamit értünk. Ez csak szimpla pofátlanság, amit még akkor sem nézünk szó nélkül, hogy ha keresztények vagyunk.

Azért, mert a honvédelmet is fizetned kell, még akkor is, ha titokban az ellenségnek drukkolsz.

Azért, te faszkalap, mert a más által felnevelt gyerek fogja a nyugdíjadat fizetni.

Elképesztő...

Bármilyen korszakot is hívtunk dekadensnek a világtörténelemben, azok fasorban sincsenek EHHEZ az őrülethez képest.

Igen, akár ennyi is bőven elég lenne válasznak.

Igyekszik az ember rövidre fogni a műfaji adottságoknak megfelelően. :-)

https://kmta.hu/tamogatottak/v..

"
Számomra hatalmas megtiszteltetés, hogy jelenleg a Pécsi Tudományegyetem egyetlen ösztöndíjasa lehetek, mindent megteszek azért, hogy élni tudjak a lehetőséggel és rászolgáljak az alapítvány támogatására.
"

Minden beléfeccölt forint jó helyre ment! :D

Nem az a probléma, hogy nem akar gyereket, hanem az, hogy elvárja, hogy a társadalom ne támogassa a gyerekvállalást. Meg hogy ő nem akar adót fizetni. Nem mintha eddig olyan sokat fizetett volna, hiszen még mindig "iskolába" jár.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés