Hiller: Csak az írásbeli érettségiket tartsák meg!

2021. február 2. 13:45
Az MSZP-s politikus szerint ma Magyarországon a diákok 20-25 százaléka nem tudja az online oktatást igénybe venni.

Tavalyhoz hasonlóan idén tavasszal is csak az írásbeli érettségi vizsgák megtartását javasolta Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke kedden. A volt oktatási miniszter az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azzal indokolt: a csaknem százezer érettségiző három féléven keresztül nagyrészt nem hagyományos oktatásban részesült, az online oktatás hatásfoka pedig nem éri el a személyes találkozáson alapulónak a hatásfokát. Ezért a májusban kezdődő érettségit nem lehet a megszokott módon megtartani, mert az elmúlt másfél év miatt a felkészítés és a felkészülés nem lehetett normális, teljes értékű – érvelt.

Hiller István azt mondta, ma Magyarországon a diákok 20-25 százaléka nem tudja az online oktatást igénybe venni, mert családjuk szegény és nincs internet-hozzáférésük. Érvként elmondta azt is, éles körülmények között lehetett tapasztalatot szerezni arról, hogy a tudásátadás „bensőséges, emberi, intim” folyamat, a tanár és a diák személyes jelenléte hatékonyabb, mint az online kapcsolat.

Az ellenzéki politikus azt kérte a kormánytól, ne tartsa az érettségizőket bizonytalanságban, már most, a második félév kezdetén hozza meg a döntést. Megjegyezte: tavaly a kormány szinte az utolsó pillanatban mondta el, hogyan bonyolítja le a vizsgákat. Hiller István szerint az ellenzéki politika feladata a kormány ellenőrzése mellett a kormányzóképesség bizonyítása is; hogy képes megalapozott szakmai javaslatokat tenni. Ez a javaslat ezt a célt is szolgálja – közölte.

(MTI)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Hiller István azt mondta, ma Magyarországon a diákok 20-25 százaléka nem tudja az online oktatást igénybe venni, mert családjuk szegény és nincs internet-hozzáférésük.,,

Hiller István tájékozatlan. Másra is kellene használni az internetet nemcsak a szavazók megvezetésére. Ha így tenne, akkor pontos százalékot tudni megadni és nem kellene neki megálmodnia. Persze az is lehet, hogy Hillernek még az abakusz számológépe van.

Magyarországon a lefedettség 94 %-os.
Magyarországon lehetőség van ingyenes szolgáltatásra és eszközre pályázni a diákoknak.

Az összes állítása ellentmondó. Ez az ember egy nagy katyvasz és valamikor rá volt bízva az oktatás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés