Film készült Bencsik Andrásról (videó)

2021. január 28. 9:12
A Demokrata főszerkesztőjéről szóló alkotásban még Gyurcsány is felbukkan...

Portréfilm készült Bencsik Andrásról, a Demokrata főszerkesztőjéről. A filmben Bencsik mesél gyermekkoráról, újságírói pályájának kezdetéről és arról is, miért volt meghatározó az életében a taxisblokád időszaka.

Több mint egy évvel ezelőtt, 2019 novemberében mutatták be Az Öreg című, Stefka Istvánról készült portréfilmet, László Petra és László Gábor pedig ezután szinte azonnal belekezdett a Bencsik Andrásról szóló alkotásba. A Pesti Srácok jelenlegi lapigazgatójában és Bencsikben az mindenképpen közös, hogy saját bőrükön tapasztalták meg, milyen hátrányos helyzetben volt a jobboldali sajtó még az Antall-kormány idején is, és a helyzet a Horn Gyula vezette szocialista–szabad demokrata kabinet alatt ennél csak rosszabb lett. A Bencsik által vezetett Pesti Hírlapot például elhallgattatták, hogy aztán a romjain, a szerkesztőség tagjainak áldozatos munkájával, valami új épüljön: a Demokrata.

A filmben nem csak a főszereplő beszél: megszólal édesanyja, Marton Magda grafikusművész, fiának édesanyja, Beregszászi Olga, második felesége, Takács Zsuzsa, megszólalnak a Sajtóklub tagjai, Bayer Zsolt és Gajdics Ottó, a Lovas István Társaság elnöke, Kondor Katalin újságíró, valamint a Demokrata munkatársai, így Sinkovics Ferenc és Szentesi Zöldi László is. Sőt, a filmben még Gyurcsány Ferenc is felbukkan, valószínűleg akaratán kívül.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt már bebizonyítottad. hogy apád körmös Bauernek volt ajtónyitogatója az Andrássy út 60 pincéjében...

Jó utat neked, a pokolba...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés