Miért nem lesz lájkokból narancsos forradalom Oroszországban?

2021. január 26. 20:10

Demkó Attila
Index
Putyinról nincsen közvetlennek és világosnak tűnő bizonyíték.

„Az Alekszej Navalnij féle Putyin-videó néhány nap alatt nem kis karriert futott be. A látványos, igazán profin összerakott, egyértelműen az orosz fiataloknak szóló közel két órás anyagot  megjelenésétől, január 19-től e sorok írásáig 82 millióan látták, és a számláló pörgését látva aligha kétséges, hogy hamarosan el fogja érni a százmilliós nézettséget. Ez még messze van a némileg más műfajú  Baby Shark Dance majdnem nyolcmilliárdos eredményétől, de messze felülmúlja a korábbi Navalnij rekordert, a »Nektek ő nem Gyimon«  című 2017-es, négy év alatt 40 milliós nézettséget elért eposzt. Ez Dimitrij Medvegyev volt orosz elnök és miniszterelnök pályafutásának egyes részleteit mutatja be – azt, hogyan tett szert Navalnij és csapata szerint luxusdácsákra, yachtokra és színes Nike sportcipőkre az orosz politikus. Érdemes megnézni: Medvegyev tánca 7 perc 45 körül vidám pillanatokat szerez még a legsötétebb téli napon is. 

És itt van a nagy különbség a »Putyin palotája« videó és Navalnij csapatának számos más anyaga között. Medvegyev maga rakott fel az Instagramra képeket, amelyeket alappal vagy alap nélkül, de fel lehetett használni ellene. Egy másik videóban az oligarcha Oleg Gyeripaszka  nem vette észre, hogy egy eszkortlány felveszi, amit mond.  Anasztaszia Vasukevics, azaz a sokat mondó művésznevű Nastya Rybka Navalnij által közreadott videójából még azt is megtudhatjuk, hogy az orosz milliárdos szerint miért nem szereti a Biden adminisztrációban ismét fontos szerepet kapó, nem ok nélkül neokonzervatív héjának számító Victoria Nuland Oroszországot. Mondjuk a magyarázat elég bizarr.

Putyinról nincsen semmi hasonló közvetlennek és világosnak tűnő bizonyíték.

A leírt kapcsolati hálók persze valósak, a legfelső orosz állami és gazdasági vezetők jelentős része tényleg Vlagyimir Putyin baráti köréből került ki. Korrupció van, a különféle dácsákról és yachtokról vagy másfél évtizede hallani. A csinos hölgyekről is cikkek sorozata jelent meg korábban is, Alina Kabaeva máig az érdeklődés középpontjában van.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Általában nagyra tartom, amit Demkó Ír.
De azt hiszem, hogy itt inkább arról van szó, hogy Putyint kedvelik az orosz választók.

Gondolod, hogy ha Jelcin és a Hodorkovszkij félék szétprivatizálták volna az országot a nyugatnak, akkor jobb lenne? Putyin ezt megakadályozta, és ez az, ami nem tetszik a gyarmatosító nyugatnak, akiknek fáj a foguk az orosz természeti kincsekre. Az ukrán fekete földeket már megszerezték, az amerikai fegyverek közelebb vannak Moszkvához, mint a hidegháború idején. Ehhez kéne Putyinnak jó képet vágni? Amerikának több tízezer kilométer távolságban lehetne érdekei, de az oroszoknak még a saját határaik mentén sem lehet. Megvédték a luhanszki és donyecki oroszokat, akik nem akarnak egy EU-ba, NATO-ba igyekvő, frontországgá váló ellenséges Ukrajnában határon túli oroszokká válni. Ha oda fajul a dolog, el fognak szakadni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés