Miért nem lesz lájkokból narancsos forradalom Oroszországban?

2021. január 26. 20:10

Putyinról nincsen közvetlennek és világosnak tűnő bizonyíték.

2021. január 26. 20:10
Demkó Attila
Demkó Attila

„Az Alekszej Navalnij féle Putyin-videó néhány nap alatt nem kis karriert futott be. A látványos, igazán profin összerakott, egyértelműen az orosz fiataloknak szóló közel két órás anyagot  megjelenésétől, január 19-től e sorok írásáig 82 millióan látták, és a számláló pörgését látva aligha kétséges, hogy hamarosan el fogja érni a százmilliós nézettséget. Ez még messze van a némileg más műfajú  Baby Shark Dance majdnem nyolcmilliárdos eredményétől, de messze felülmúlja a korábbi Navalnij rekordert, a »Nektek ő nem Gyimon«  című 2017-es, négy év alatt 40 milliós nézettséget elért eposzt. Ez Dimitrij Medvegyev volt orosz elnök és miniszterelnök pályafutásának egyes részleteit mutatja be – azt, hogyan tett szert Navalnij és csapata szerint luxusdácsákra, yachtokra és színes Nike sportcipőkre az orosz politikus. Érdemes megnézni: Medvegyev tánca 7 perc 45 körül vidám pillanatokat szerez még a legsötétebb téli napon is. 

És itt van a nagy különbség a »Putyin palotája« videó és Navalnij csapatának számos más anyaga között. Medvegyev maga rakott fel az Instagramra képeket, amelyeket alappal vagy alap nélkül, de fel lehetett használni ellene. Egy másik videóban az oligarcha Oleg Gyeripaszka  nem vette észre, hogy egy eszkortlány felveszi, amit mond.  Anasztaszia Vasukevics, azaz a sokat mondó művésznevű Nastya Rybka Navalnij által közreadott videójából még azt is megtudhatjuk, hogy az orosz milliárdos szerint miért nem szereti a Biden adminisztrációban ismét fontos szerepet kapó, nem ok nélkül neokonzervatív héjának számító Victoria Nuland Oroszországot. Mondjuk a magyarázat elég bizarr.

Putyinról nincsen semmi hasonló közvetlennek és világosnak tűnő bizonyíték.

A leírt kapcsolati hálók persze valósak, a legfelső orosz állami és gazdasági vezetők jelentős része tényleg Vlagyimir Putyin baráti köréből került ki. Korrupció van, a különféle dácsákról és yachtokról vagy másfél évtizede hallani. A csinos hölgyekről is cikkek sorozata jelent meg korábban is, Alina Kabaeva máig az érdeklődés középpontjában van.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2021. január 27. 08:44
Hogy lehetséges EZ? Oroszország miniszterelnökének (aki évtizedek óta a legjobban fizetettek között lehet) hogyan lehet színes Nike sportcipője? Elképesztő, hogy még csak nem is fekete-fehér cipőt használ sportoláshoz! Korrupció! Mondom tovább: - ilyen múlttal evidens, hogy valakinek már több dácsája és több jachtja is lehet, ha erre költi a pénzt - AZ EMBEREKNEK NEM A KORRUPCIÓBÓL, HANEM A ROSSZ KORMÁNYZÁSBÓL VANNAK PROBLÉMÁIK hogy nem Magyarország legyen a példa vegyük a Renault-Nissan csoportot. Volt egy korrupt vezetőjük, Carlos Goshn. Mivel elkapták és lecsukták, most már nem lop, cserébe a vállalatcsoport fennmaradása is kérdéses. Biztosan jobban jártak volna, ha engedik lopni mert továbbra is lett volna mit. Ha így folytatják, nem sokára nem lesz ott mit lopni.
hátakkor
2021. január 27. 07:32
Putyinról nincsen semmi hasonló közvetlennek és világosnak tűnő bizonyíték. Akkor nincs.
kizökkentidő
2021. január 27. 07:13
"január 19-től e sorok írásáig 82 millióan látták," Pontosabban 82 milliószor látták. Nagyon nem ugyanaz.
szürkeSzarvas
2021. január 27. 06:51
N. olyan,mintha itthon a Retkes Attilát akarnák a Patás helyére tenni a deep state zsidók. A Cár eddigi története azt üzeni-nem hülye. Következésképp a ház nem az övé-a sirba vinni nem tudná,a lányai sem őrizhetnék meg. Túltolták a vádat a kompromatzsidók. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik