Hallgatnak a baloldal politikusai a gyöngyösi polgármester botrányával kapcsolatban

2021. január 26. 17:12
Sem az ellenzéki pártelnökök, sem a pártok egészségügyi szakpolitikusai nem szólaltak eddig meg Hiesz György ügyében.

Mint arról mi is beszámoltunk, jogosulatlanul olthatták be koronavírus ellen Gyöngyös baloldali polgármesterét. Hiesz György már január elején megkapta a védőoltást, viszont a járványügyi szabályok értelmében ekkor  még csak az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettnek minősülők voltak erre jogosultak.

Hallgatás

Az Origo az üggyel kapcsolatban megkereste a baloldali pártok vezetőit, azzal a kérdéssel, hogy „mi a véleményük arról, hogy a polgármester beadatta magának a vakcinát, illetve helyesnek tartják-e, hogy mindez az oltási tervben meghatározott sorrendet figyelmen kívül hagyva történt”. A portál a kérdéseit elküldte Gyurcsány Ferencnek (DK), Fekete-Győr Andrásnak (Momentum),Jakab Péternek és Gyöngyösi Mártonnak (Jobbik), Tóth Bertalannak és Kunhalmi Ágnesnek (MSZP), Schmuck Erzsébetnek (LMP), valamint Szabó Tímeának és Karácsony Gergelynek (Párbeszéd) .

Ugyanezekkel a kérdésekkel megkeresték az ellenzéki pártok egészségügyi szakpolitikusait is: Komáromi Zoltánt (DK), Havasi Gábort (Momentum), Lukács László Györgyöt (Jobbik), Korózs Lajost (MSZP) is.

Válaszokat sem a pártelnököktől, sem a szakpolitikusoktól nem kaptak. 

Ügyeskedés

A 2019-es önkormányzati választáson a DK, a Momentum és az MSZP közös jelöltjeként indult Hiesz György oltását a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban végezték el, amit az intézmény dolgozói is megerősítettek a PestiSrácoknak. Az aznapi felhasználásra kiolvasztott védőoltás-mennyiségből egy intézményi oltás után érkezett vissza néhány vakcinaadag a gyöngyösi kórházba, melyek felhasználására már csak egy óra állt rendelkezésre. 

A gyöngyösi kórház a protokoll szerint ekkor értesítette a gyöngyösi háziorvosokat, hogy az oltási terv alapján legindokoltabb helyiek körében használják fel a megmaradt vakcinákat. Hiesz György polgármester röviddel ezután jelent meg a kórházban és kérte maga számára az oltást, melyet az oltóanyag felhasználhatósága miatt kényszerhelyzetbe került orvos be is adott neki.

Címlapkép: Facebook

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elhiszed, hogy nem egyedül vesz házat ennyiért az egész országban?
Elég sok nagy és szuper ház van nagyon jó helyen.

De nem praktizálnak.

Nem is regisztrált. Azóta elismerte.

Idézd már, hogy "uszítanak az oltás ellen"!!
Mert e nélkül csak a Párt propagandáját nyomatod, ami egyre nevetségesebb és unalmasabb.

A tények makacs dolgok, még ha nem is szereted őket.
Az idézetet pedig még mindig várom, de szerintem tőled hiába, mert ahhoz háromnál több agysejt kéne.

Nézzél után a részleteknek, hogy miről is szól az a petíció.
Majom!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés