Hallgatnak a baloldal politikusai a gyöngyösi polgármester botrányával kapcsolatban

2021. január 26. 17:12

Sem az ellenzéki pártelnökök, sem a pártok egészségügyi szakpolitikusai nem szólaltak eddig meg Hiesz György ügyében.

2021. január 26. 17:12
null

Mint arról mi is beszámoltunk, jogosulatlanul olthatták be koronavírus ellen Gyöngyös baloldali polgármesterét. Hiesz György már január elején megkapta a védőoltást, viszont a járványügyi szabályok értelmében ekkor  még csak az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettnek minősülők voltak erre jogosultak.

Hallgatás

Az Origo az üggyel kapcsolatban megkereste a baloldali pártok vezetőit, azzal a kérdéssel, hogy „mi a véleményük arról, hogy a polgármester beadatta magának a vakcinát, illetve helyesnek tartják-e, hogy mindez az oltási tervben meghatározott sorrendet figyelmen kívül hagyva történt”. A portál a kérdéseit elküldte Gyurcsány Ferencnek (DK), Fekete-Győr Andrásnak (Momentum),Jakab Péternek és Gyöngyösi Mártonnak (Jobbik), Tóth Bertalannak és Kunhalmi Ágnesnek (MSZP), Schmuck Erzsébetnek (LMP), valamint Szabó Tímeának és Karácsony Gergelynek (Párbeszéd) .

Ugyanezekkel a kérdésekkel megkeresték az ellenzéki pártok egészségügyi szakpolitikusait is: Komáromi Zoltánt (DK), Havasi Gábort (Momentum), Lukács László Györgyöt (Jobbik), Korózs Lajost (MSZP) is.

Válaszokat sem a pártelnököktől, sem a szakpolitikusoktól nem kaptak. 

Ügyeskedés

A 2019-es önkormányzati választáson a DK, a Momentum és az MSZP közös jelöltjeként indult Hiesz György oltását a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban végezték el, amit az intézmény dolgozói is megerősítettek a PestiSrácoknak. Az aznapi felhasználásra kiolvasztott védőoltás-mennyiségből egy intézményi oltás után érkezett vissza néhány vakcinaadag a gyöngyösi kórházba, melyek felhasználására már csak egy óra állt rendelkezésre. 

A gyöngyösi kórház a protokoll szerint ekkor értesítette a gyöngyösi háziorvosokat, hogy az oltási terv alapján legindokoltabb helyiek körében használják fel a megmaradt vakcinákat. Hiesz György polgármester röviddel ezután jelent meg a kórházban és kérte maga számára az oltást, melyet az oltóanyag felhasználhatósága miatt kényszerhelyzetbe került orvos be is adott neki.

Címlapkép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2021. január 27. 16:37
A szar a gazban lapulás tipikus liberálbolsevik szokás. Nem írnak a donátozásról, nem írnak a cigarettacsempész 150 milliós villájától, most erről is kussolnak. Mellesleg soha senki sem mondott le semmiért. Ügyes. 45 éves bolsevik módszerek...
flesh ripper
2021. január 27. 10:46
A Böszme-pár már beoltatta magát okosba', mégpedig a "jó és megbízható", nem kínai vakcinával? Hogyan? Hát úgy, hogy hallani, látni, hogy különböző brüsszeli, bedob(revi) csatornákon áramlanak, igen kis privilegizált tételben a vakcinás kartonok. De az is lehet, hogy a Böszme-gerlepár, a becsempészett, kamionról lepottyantott kartonokban, csupán bérmálkozó szenteltvizet kapott és oltatott be magának? Azonban az apró-progenitúra, ezek szerint nem kóser lábvizet oltatott be magának, mégpedig mind a két adagban sátánhugyot, ami nem fog immunitást eredményezni nála, mert az biztos, hogy elkárhozik, pokolra fog jutni, Böszme-párjával együtt! (Okosba'!)
Agrippa
2021. január 27. 10:13
A törvény mindenkire vonatkozik. Kommunistákra tízszeresen, százszorosan! /Dániel Zoli/
rókabácsi
2021. január 27. 09:51
nem szabad neki beadni a második adagot! és pénz büntetésre kell itáélni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik