Íme a Microsoft megoldása a reinkarnációra

2021. január 24. 17:32
Chatbotként élhetünk tovább.

A Microsoft elindította a szabadalmaztatási folyamatát egy olyan eszköznek, amellyel haláluk után chatbottá alakítanának embereket.

A személyre szabott irányokkal a chatbot az adott személyhez hasonló módon beszélgetne”

írja a szabadalmaztatási kérelem kapcsán a Forbes.hu, amelyben még 2D/3D modellezésről is szó van, amelyet képes és videós tartalmak alapján generálnának.

Személyiségjegyek, adatvédelem

A portál szerint a Microsoftnál arra is lehetőséget teremtenének, hogy valaki még halála előtt „átmenthesse” személyiségjegyeit önmaga chatbot verziójába, így egy szofisztikáltabb verziót kialakítva, mintha csak közösségi médiás adatokra támaszkodnának.

Az új szabadalom természetesen tengernyi adatvédelmi kérdést felvet, amelyre a Microsoft nem tér ki az dokumentációban. Például: ki lehet-e később kerülni egy ilyen rendszerből? Kinek lesz joga az elhunyt chatbottá reinkarnálódását menedzselni? A kérdések megválaszolásáig valószínűleg várnunk kell a prototípus megszületéséig – írják.

A címlapkép csupán illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ami nincs, azt nem lehet megoldani: reinkarnáció nem létezik. Az ilyen nyakatekert, hajánál fogva előrángatott "megoldást" pedig fogadja el, aki akarja.

Szavazni is a chetbot fog helyettünk, igaz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés