Egyszerűen igényelhető bértámogatást, most!

2021. január 21. 11:34

MSZP
MTI-OS
Miért késlekedik a kormány?

„A Fidesz bebizonyította, hogy semmit sem tanult a tavasszal elkövetett hibáiból, mivel ismét csak egy kudarcos bértámogatási programot sikerült összehoznia. A kormány most sem akar érdemi támogatást nyújtani a bajba került vendéglátósoknak, miközben az egész ország érzi, hogy a korábbi elkésett és szűkmarkú intézkedéseinek milyen súlyos következményei lettek: kirúgások, fizetéscsökkenések, cégcsődök indultak el.

Tavasz óta láthatjuk, hogy megvan a pénz a válságkezelésre, csak éppen a Fidesz nem oda juttatja el, ahova kellene. Az látszik ugyanis, hogy a multiknak és az oligarcháknak villámgyorsan röpködnek a több tízmilliárdok, miközben a munkavállalók a megélhetésükért, a kis- és közepesvállalkozások pedig a talpon maradásért küzdenek.

Úgy tűnik, hogy a kormány szándékosan cserben hagyja azokat, akiknek a megélhetése az állami bértámogatástól függ. Ugyanis a külföldön bevált rendszert a magyar kormány fideszesítette, amiből az lett, hogy egy túlbonyolított folyamaton keresztül nyújtanak, túlságosan kevés támogatást és azt is rendkívül lassan. Ennek pedig az a következménye, hogy rengeteg vendéglátós a mai napig nem kapta meg még a novemberi bértámogatást sem az államtól.

Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, továbbá a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítséget kell nyújtani.    A kormánynak 80%-os bértámogatást kell biztosítania és egyszerűsítenie kell a folyamatot annak érdekében, hogy minél hamarabb megkapják a segítséget a bajba jutottak! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra.

Továbbá gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés