Joe Biden letette az esküt

2021. január 20. 17:43
Ő az Egyesült Államok 46. elnöke.

Biden: Ma a demokrácia ügyének győzelmét ünnepeljük

„Ma nem egy jelölt, hanem egy ügy, a demokrácia ügyének győzelmét ünnepeljük” – mondta beiktatási beszédében Joe Biden, az Egyesült Államok 46. elnöke szerdán Washingtonban. „Ez a demokrácia napja, a remény, a megújulás és az eltökéltség napja” – hangsúlyozta.

Újra megtanultuk, hogy a demokrácia értékes és törékeny – húzta alá a 78 éves, demokrata párti vezető az elmúlt időszak eseményeire utalva. A kihívások legyőzéséhez nem elég a szó, egységre van szükség – jegyezte meg. „Minden erőmmel azon leszek, hogy egyesítsem népünket, egyesítsem nemzetünket” – nyomatékosította.

Megígérte, hogy minden amerikai elnöke lesz, és ugyanolyan elszántsággal küzd azokért, akik nem támogatják, mint azokért, akik igen. „Egységre van szükség, hogy felvegyük a harcot az ellenségeinkkel: a dühvel, a keserűséggel, a gyűlölettel, a szélsőségességgel, a törvénytelenséggel, az erőszakkal, a betegséggel, a munkanélküliséggel és a reménytelenséggel” – hangoztatta.

A Covid-19 áldozatai

Beszédében Biden kitért a koronavírus-járvány okozta nehézségekre is, és arra kérte a jelenlévőket, hogy mondjanak egy néma imát azért 400 ezer emberért, akik életüket vesztették a vírus okozta Covid-19 betegségben.

Vége az „elszigetelődésnek”

A nemzetközi közösségnek az elnök azt üzente: véget vet elődje – a republikánus párti Donald Trump – elszigetelődésre törekvő politikájának, és vezetése alatt Amerika újra azon lesz, hogy partnereivel együttműködve kivegye a részét a globális problémák megoldásából.

Helyreállítjuk szövetségeinket, hogy készen álljuk a jelen és a jövő kihívásaira – ígérte. Amerika nem puszta erővel fogja vezetni a világot, hanem a példa erejével – tette hozzá. „Erős, megbízható partner leszünk a békében, a fejlődésben és a biztonságban” – mondta.

Jelenlévők

Biden beiktatásán Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama volt elnök is megjelentek, viszont nem ment el a leköszönő Donald Trump. Ő az első amerikai elnök 1869 óta, aki nem vesz részt utódja beiktatásán. Trump alelnöke, Mike Pence megjelent a ceremónián.

A Capitolium két héttel korábbi ostroma, valamint a koronavírus-járvány miatt hozott példátlan biztonsági óvintézkedések eredményeképpen az ilyenkor megszokott százezres tömeg helyett alig néhányan voltak Washington szívében. A hiányzó tömeget mintegy 200 ezer amerikai zászló jelképezte.

***

Letette hivatali esküjét Joe Biden, az Egyesült Államok 46. elnöke

Biden beiktatásán Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama volt elnökök is megjelentek, viszont nem jött el a leköszönő Donald Trump. Ő az első amerikai elnök 1869 óta, aki nem vesz részt utódja beiktatásán. Trump alelnöke, Mike Pence jelen volt a ceremónián.

A Capitolium két héttel korábbi ostroma, valamint a koronavírus-járvány miatt hozott példátlan biztonsági óvintézkedések következményeként az ilyenkor megszokott százezres tömeg helyett alig néhányan voltak Washington szívében.

A hiányzó tömeget mintegy 200 ezer amerikai zászló jelképezte.

Beiktatták az alelnököt

Beiktatták hivatalába a demokrata párti Kamala Harrist, az Egyesült Államok első színesbőrű női alelnökét szerdán Washingtonban. Kamala Harris – a hagyományoktól eltérően – Sonia Sotomayort, a legfelső bíróság első latino származású bíróját kérte fel az esketésre.

Joe Biden megválasztott elnök beiktatása néhány perccel követi Harris eskütételét. Az amerikai alkotmány 20. kiegészítése értelmében az elnökök mandátuma január 20-án helyi idő szerint délben fejeződik be, illetve kezdődik el.

Készültség

Joe Biden beiktatása miatt hemzsegnek a nemzeti gárda tagjai a fővárosban, a tetőkön mesterlövészek állnak készen arra az esetre, ha valamiféle rendbontás történne.

Pence is levelet hagyott

Mike Pence, Turmp alelnöke is hagyott egy levelet Kamala Harris számára, valamint az új elnöknek is írt beszámolót a koronavírus-munkacsoport munkájáról, amelyet ő vezetett.

Nőknek köszönetet mondó videóval ünnepel Harris

(MTI)

Összesen 212 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem sok fiatalt lehetett ott látni.

"Én Joe Biden, Joe Biden felesége, esküszöm, hogy a világ legnagyobb választási csalását sikeresen végrehajtottuk pártom segítségével." Kérem a jogart és az országalmát.

Jobb lesz a világ?
Az nem kifejezés.
11/11 volt az előjáték.
https://www.strategic-culture...
Hunter egy rabló, aki ilyen fiút nevel, az jobb lenne?, Kamala házasságtörő, a kabinetfőnök a nem keresztények sorát nyitja, ezekből van a legtöbb...
Valójában az Egyesült Államokat a MICIMATT (Military-Industrial-Congressional-Intelligence-Media-Academia-Think) Tank) agytröszt komplexum irányítja...
"A Patriot Act 2.0 elkerülhetetlen kísérőjeként háború lesz a tengerentúlon, teljes erővel és tehermentesen visszaadva azt, amit Ray McGovern CIA volt elemző emlékezetesen MICIMATT-nak (Military-Industrial-Congressional-Intelligence-Media-Academia-Think) keresztelt. Tank) komplex.

És amikor a MICIMATT megkezdi a következő háborút, minden egyes tiltakozást terrorizmusnak fognak bélyegezni."

Szivacsos agyú vén hülye.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés