Az ügyben eljáró bírónő szerint „jópofa” a Népszava karikatúrája

2021. január 19. 17:13
A bírónő végül elutasította a KDNP-s Vejkey Imre keresetét.

Mint ismert, tavaly áprilisban Jézus kereszthalálával viccelődött a Népszava, a karikatúrát Pápai Gábor alkotta. A címlapképen is látható karikatúra miatt a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese, Vejkey Imre személyiségi jogi pert indított az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján. Akkor a politikus azt mondta: nemcsak a keresztényeket és keresztyéneket, hanem minden jóérzésű embert megbotránkoztat és sért az a blaszfémikus karikatúra és szöveg, amely az újságban megjelent.

Kedden reggel volt a perfelvételi, majd elsőfokú tárgyalása a KDNP-s politikus által benyújtott keresetnek. Vejkey Imre a Vasárnap.hu megkeresésére elmondta, felperesként egy árva szót sem szólhatott a tárgyaláson. A politikus hangsúlyozta: dr. Gál Zsófia Lívia bírónő az arcába mosolygott, és azt mondta, a Népszavában megjelent karikatúra jópofa, az átlag magyar állampolgár viccként fogja fel.  „Egyrészt én nem az átlag magyar állampolgár, hanem a keresztény közösség nevében indítottam keresetet, másrészt a bírónő honnan tudja, hogy mit gondol az átlag magyar állampolgár? Meggyőződésem, hogy ez a gúnyrajz nemcsak a keresztényeket, hanem minden jóérzésű magyar embert felháborít” – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

A bírónő végül elutasította a KDNP-s politikus keresetét, az elsőfokú ítélet értelmében még Vejkey Imrének kell fizetnie a Népszavának. „A bíróság elsőfokú döntésének üzenete egyértelmű: ma Magyarországon büntetlenül lehet a keresztényeket gyalázni” – hangsúlyozta Vejkey Imre, hozzátéve: az ítélet ellen fellebbez, akár alkotmánybíróságig is elviszi az ügyet.

Összesen 215 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez vallásgyalázás volt.
Most van egy nem jogerős ítélet arról, hogy Orbán keresztényfasiszta diktaturájában szabadon lehet a keresztény vallás alapjait gyalázni.
Gratulálok a bírónőnek, el is kezdek néhány jópofa antiszemita, meg Allah karikatúrát nézegetni.

Nem "jópofa", hanem jó pofátlan!

Nem értem ezt a bírónőt. Mi olyan jópofa van azon, ahogyan ábrázolta Jézust és Müller Cecíliát?
Ráadásul a szöveg, amit odaírt a karikatúrista!
Hogy lehet ezt mosolyogva előadni?

Milyen szerencséje van ennek az aljas bírónőnek, hogy Magyarországon él, hogy a keresztények, csak írásban fejtik ki róla és az ügyről a véleményüket.
Nem várják meg a bíróság előtt és nem magyarázzák el neki, hogy min vigyorogjon.

Egy no - a birono- egy masik norol, Muller Ceciliarol keszult karikaturat tart jopofanak.
Ha ot figuraznak igy ki, akkor is nevetne? Kotve hiszem.
Erzeketlen tusko.

Hát igen, ezt nem cenzurázták.

Ha a bírónőnek a legszentebb érzéseit, fontos emberi értékeit, legkedvesebb rokanait célozná egy gúnyrajz, vajon akkor is így nyilatkozna?

Az IGAZI szabadság az mindig a Végső / Abszolút / JÓ-ra irányul. Tehát lehet "szabadon" akármit mondani-szólni, de az eredeti jó figyelmen kívül hagyása vétek az adományozó ellen. Ítélet zajlik most a világ felett / Jn 12.31 /! Magyarul: a bírónő - és bárki - ítélt, ahogy ítélt, de a feltámadt Krisztus az ő Bírája is lesz.

Persze, hogy nem kell beleszólni! Mert a szabadságod már ELEVE, a te akaratodtól függetlenül, téged megelőzően az abszolút lét által megalapozott, s ezért KELL őrá irányulnia, jóra törekvően.

Figyelj, ha Polgár Juditról jelenne meg olyan kép, ahol nem a nyakában van a Dávid csillag, hanem a karikatúrában kiemelve vele szemben, kinagyítva, és azok a szavak szerepelnének benne:
"alapbetegség, függőség", ahelyett pl, hogy "megváltás".
Bevonulnának az ENSZ csapatok Magyarországra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés