A #régimodiszocdem kihívás három versenyszámból áll

2021. január 17. 17:26

Jámbor András
Facebook
Bevallom inspirálóan hatott rám a felhívás, amelyben Fekete Győr András előbb futóversenyre hívta a fideszes Budai Gyulát és Németh Szilárdot.

„Bevallom inspirálóan hatott rám a felhívás, amelyben Fekete Győr András előbb futóversenyre hívta a fideszes Budai Gyulát és Németh Szilárdot, mert azok Orbán Gáspár milliós támogatása kapcsán beszóltak neki, hogy nem volt katona. Majd Budai fogathajtó versenybe hívta be Fekete-Győrt. Nekem is lenne egyszerre három kihívásom is a három versenyzőhöz!

Úgy tűnik én a régi világ terméke vagyok már 34 évesen is, mert bár én is szoktam napi 1-2 órát sétálni, szeretek főzni, de amikor politikáról írok, soha nem gondoltam volna, hogy ezek politikai teljesítmények.

Így azt gondolom intézzek a három politikushoz, egy mondjuk úgy #régimodiszociáldemokrata kihívást. A verseny neve legyen mondjuk, az oldjuk meg az átlagos magyar választópolgár problémáit.

Tudom ez nem olyan izgalmas, mint egy pacalos szelfi, egy margitszigeti szigetkör, vagy egymás fizikai teljesítményének gyalázása, mindenféle politikai tartalom nélkül. De tényleg én ilyen régimódi vagyok, és azt gondolom a politika nem az egyénekről, nem a politikusokról, hanem a választópolgárok gondjairól szól, a közös ügyeinkről..

A #régimodiszocdem kihívás három versenyszámból áll, és az nyer, aki bármelyiket teljesíti. Én annak is örülök, ha mindhárom versenyző nyer, sőt annak örülnék legjobban, ha ebben a versenyszámban az ellenzéki és fideszes politikusok kooperativan, egymást segítve közösen nyernének.

– Az első versenyszám a 100%-os táppénz. Az nyer, aki elintézi, hogy aki egy világjárvány idején megbetegszik és kiesik a munkából, mindenfajta bürokratikus eljárás nélkül 100%-os táppénzt kapjon.

– A második versenyszám az álláskeresési járadék. Az nyer aki elintézi, hogy ennek az összege értelmes mennyiségű legyen, és ne 3 hónapra, hanem legalább 9 hónapra járjon, mint anno a munkanélküli segély.

– A harmadik versenyszám pedig a Dunaferr nevet viseli, a versenyzők feladata, hogy ne menjen csődbe a cég, a dolgozók megkapják rendesen a fizetésüket, újra legyen kollektív szerződés, a kirúgott szakszervezeti tagokat visszavegyék, és a 4500 dolgozó aki a cégnél dolgozik, úgy érezze biztonságban van.

Ez tehát a #régimódiszocdem kihívás, várom Fekete-Győr András, Gyula Budai és Németh Szilárd megoldását az átlagos magyar állampolgárok gondjaira. És igen ha valaki megcsinálja valamelyik versenyszámot, utána már ér selfizni, lovat és bicepszet villantani”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés