Veterán diplomaták térnek vissza a washingtoni külügyminisztériumba

2021. január 16. 17:49

Az Obama-kormányzat több embere is igent mondott Bidennek.

2021. január 16. 17:49

Joe Biden megválasztott elnök hivatalba lépésével az Obama-kormány több veterán diplomatája visszatér az amerikai külügyminisztériumba – derült ki Biden szombati bejelentéséből. Az Antony Blinken vezette külügyminisztérium második embere külügyminiszter-helyettesként Wendy Sherman lesz, neki kulcsszerepe volt az Iránnal folytatott nukleáris tárgyalásokon, amelyeken a 2015-ben kötött, hathatalmi megállapodást készítették elő.

A külügyminisztérium politikai ügyekért felelős államtitkára az a Victoria Nuland lesz, aki az Obama-kormányzat idején külügyi szóvivőként, majd a minisztérium Európáért felelős helyettes államtitkáraként dolgozott, előzőleg pedig a Bush-kormányzat idején NATO-nagykövet volt.

Polgári védelemért, demokráciáért és emberi jogokért felelős államtitkári posztra jelölte Joe Biden Uzra Zeyát, aki 2018-ban mondott fel a külügyminisztériumban, arra hivatkozva, hogy a Trump-kormány rasszista és szexista megfontolásokat érvényesít a külügyminisztériumi és nagykövetségi kinevezéseknél.

Biden kijelölt külügyminiszterét, Antony Blinkent kedden hallgatja meg a szenátus külügyi bizottsága.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2021. január 17. 15:21
Szerintem ma nemcsak a kormánytagok fontos emberek, hanem azok is, akik fontos szerepet töltenek be az ország vezetésében. Libsibolsi meg úgy vagyok ahogy te Soros rajongó. Csak azért mert kritizálom kedvenc Pártodat, még nem vagyok sem libsi, sem bolsi. Vicces, hogy mennyire egyszerű a ti világképetek. Aki kritizál, az csakis a baloldalon állhat.
metálgitár
2021. január 17. 13:55
A hazugságára reagáltam, amit a kérdésével sugallt. Előbb azt tegye tisztába.
marica61
2021. január 17. 09:39
UGYAN EZT A FORGATO KÖNYVET HAJTJA VÉGRE BUDAPESTEN A NAGYON ALJAS,HAZUG,SZARKEVERÖ LIBSI KAMU GERI. MOST HALLOTTAM A BEST FM-EN, HOGY A BKV KIADOTT EGY KÖZLEMÉNYT ,HOGY MEREDEKEN EMELKEDETT BUDAPESTEN A KERÉKPÁRRAL KÖZLEKEDÖK SZÁMA ÉS VAN AHOL MEGHALADTA A 95%-OT. IGY HAZUDIK A LIBSI FÖVÁROSI ALJAS VEZETÉSE
Mr. Sarah Kaufmann
2021. január 17. 02:14
A Nuland-Blinken páros még nagyon sok jót hozhat hazánknak. Már csak egy szuper nagykövet kell. Az eddigiek is jók voltak, de most egy tökös csávó vagy csaj kell...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik