A debreceni HÖK a Momentumnak: Nem kell a segítségetek!

2021. január 15. 7:13
Az egyetem modellváltásával kapcsolatban a hallgatók nem kérnek a párt „politikai töltetű segítségnyújtásából”.

A debreceni momentumos képviselő, Szabó Bence is megosztotta a Facebookon a párt »központi« bejegyezését, ami a Debrecen Egyetem esetleges modellváltását taglalja – írta meg a Civishír. Emlékeztettek, hogy a Momentum TizenX, a Momentum Mozgalom ifjúsági szervezete szerint a kormány a DE bedarálására törekszik, és a társaság kiáll a debreceni hallgatók mellett.

Hozzátették: a DEHÖK, azaz a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Szabó Bencének egy hosszú hozzászólásban válaszolt. Azt írják: „a Debreceni Egyetem hallgatóiért mindig is volt és most is van, aki kiálljon, jelesül a hallgatók által megválasztott Hallgatói Önkormányzat. Legyen szó szervezeti, tanulmányi, szociális, lakhatási és minden egyéb hallgatókat érintő ügyről. Elvégre Magyarországon és az egyetemen képviseleti demokrácia működik.”

A Civishír megírta: a DEHÖK szerint a hallgatókért való kiállás nem politikai oldal és hovatartozás kérdése, ezért tisztelettel megkérik a Momentumot arra, hogy az egyetem hallgatóit ne használják fel politikai céljaik érdekében. A végén még oda is szúrtak: „Ti már egyébként is „nagyot segítettetek” a hallgatókon, amikor megfúrtátok, hogy Magyarország olimpiát rendezhessen, melynek keretei között a Debreceni Egyetemen 10 milliárdos nagyságrendű kollégiumi férőhely felújítás és bővítés történt volna, mely az olimpia után a hallgatók lakhatási helyzetét javította volna. Köszönjük szépen, de a politikai töltetű segítségnyújtásotokra nem tartunk igényt.”

(Civishír)

Kép forrása: Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Facebook-oldala

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tökéletes válasz.

Igen. Ők egy másik akolba térnek meg esténként.

A Momentum egy piti kis banda: önteltek, nagyszájúak, önreklámozók, fedezet nélküli ígérgetők, de teljesítmény, valódi távlatos gondolat nuku.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés