MSZP: Uzsorásként viselkedik a kormány

2021. január 14. 12:51
Korózs Lajos szerint amikor pénzt kell beszedni, akkor magas inflációval számol, amikor pedig járadékot kellene fizetnie a nyugdíjasoknak, akkor az alacsony inflációt veszi alapul.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) inflációs adataival összefüggésben kijelentette, uzsorásként viselkedik a kormány. A politikus az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány amikor pénzt kell beszedni, akkor magas inflációval számol, amikor pedig járadékot kellene fizetnie a nyugdíjasoknak, akkor az alacsony inflációt veszi alapul.

Elmondta, a KSH legfrissebb adatai szerint tavaly a tervezett 2,7 százaléknál lényegesen magasabb, 3,3 százalék volt az infláció.    Kiemelte az élelmiszerek drágulását, hozzátéve: ezen belül a zöldség-gyümölcs árváltozása 22 százalék, az étolajé 13 százalék, a cukoré 11 százalék volt. Az ellenzéki képviselő szerint a munkavállalók és a nyugdíjasok is nagyon rosszul jártak.    Közölte, míg 2010-ben a társadalom legalacsonyabb jövedelmi tizedébe tartozók között 26 ezren voltak a nyugdíjasok, 2019-re ez a szám 270 ezerre emelkedett. Véleménye szerint az idei 3 százalékos nyugdíjemelés arra lesz elég, hogy azt az első bevásárlásnál otthagyják a nyugdíjasok a pénztárban.

Korózs Lajos kitért arra, hogy 12 éve nem változott az öregségi nyugdíjminimum, annak összege 28 500 forint ma is. Hozzátette: a közel 2,5 millió nyugdíjasból, illetve nyugdíjszerű ellátást kapóból 1,7 milliónak 200 ezer forint alatti a nyugdíja. Nem véletlen, hogy a háztartások fogyasztásában Románia is megelőzte Magyarországot – mondta.

(MTI)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés