Ne dőljünk be az álhíreknek, hamis ajánlatoknak!

2021. január 13. 14:10

Szentkirályi Alexandra
Facebook
Senki se vásároljon az interneten vakcinákat, mert azok biztosan hamisak! A kétes vakcinák pedig az egészségre kifejezetten ártalmasak is lehetnek.

„Ne dőljünk be az álhíreknek, hamis ajánlatoknak!

Ahogy az első hullámban a hamis maszkokkal, vagy túlárazott fertőtlenítőszerekkel, most hamis vakcinákkal akarnak nyerészkedni - ezt nem hagyjuk!

Bűnözők próbálnak hamis vakcinákat eladni, nemzetközi közösségi oldalak felületén már megjelentek olyan álprofilt létrehozó felhasználók, akik a gyanútlan vásárlóknak kínálnak eladásra hamis oltóanyagot, illetve annak szállítására és mélyhűtésére használt berendezéseket.

FONTOS ❗️ a vakcinák nem érhetők el kereskedelmi forgalomban, azokhoz kizárólag a kormány által kijelölt oltóközpontokban, ütemezetten és ingyenesen lehet hozzájutni. Védőoltásként hirdetett vakcinákat semmilyen körülmények között nem szabad megrendelni az internetről, ahol biztosan hamisított, nem bevizsgált, a kereskedelmi forgalomban nem elérhető, nem engedélyezett terméket árusítanak.

Magyarországon a rendőrség folyamatosan figyeli az internetes hirdetőfelületeket és jelenleg nincs információjuk arról, hogy az országban megjelentek volna a hamis vakcinák. 

Kérünk mindenkit, hogy ahogy az álhíreknek, úgy ezeknek az ajánlatoknak se dőljön be! Senki se vásároljon az interneten vakcinákat, mert azok biztosan hamisak! A kétes vakcinák pedig az egészségre kifejezetten ártalmasak is lehetnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés