Fegyverraktárakat és hadállásokat támadott az izraeli légierő Szíriában

2021. január 13. 8:50
Kéttucatnyi ember halálát okozta a katonai akció.

Fegyverraktárakat és hadállásokat támadott az izraeli légierő szerdára virradóan Szíria keleti részén, és legkevesebb 23 ember halálát okozta – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat.

Az idén ez volt a második izraeli légitámadás Szíriában, és a halottak között a szíriai hadsereg hét katonája és 16 olyan fegyveres van, aki Iránhoz kötődött - tette hozzá a szervezet, amelynek központja Angliában, van de aktivistái Szíria-szerte jelen vannak. Az Iránhoz kötődő, meghalt fegyveresek között voltak olyanok, akik az iráni Forradalmi Gárda elitalakulat tagjai voltak, voltak akik az Irán-barát libanoni Hezbollah mozgalomé, valamint olyanok, akik a Fatimid Brigádoké, amely szervezet afgán harcosokból áll. A légitámadás legalább 18 légicsapásból állt különböző célpontok ellen egészen Deir-ez-Zór várostól az iraki határig – írta az OSDH.

Az izraeli légitámadásról a Szana szíriai állami hírügynökség is beszámolt, de részleteket nem közölt.

Az izraeli hadsereg tavalyi éves jelentése szerint a légierő 2020-ban mintegy ötven szíriai célpontot támadott, a szíriai polgárháború 2011-es kezdete óta pedig több száz légitámadást hajtott végre az országban, mert veszélyeztetve látta Izraelt, különösen egyik legnagyobb ellenségétől, Irántól.

(MTI)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés