Szándékos emberölésként vizsgálják az azeriek által lelőtt orosz helikopter ügyét

2021. január 4. 18:37
Baku bocsánatot kért Moszkvától és jelezte, hogy kész kártérítést fizetni.

Előre megfontolt emberölés gyanújával vizsgálják az orosz katonai nyomozók az Örményország felett november 9-én lelőtt orosz helikopter ügyét, ami sokkal súlyosabb vád, mint a korábbi „halált okozó hanyagság” – jelentette az Interfax orosz hírügynökség, egy nevének elhallgatását kérő illetékesre hivatkozva.

Az orosz légierő Mi-24 típusú helikopterét Örményország felett az azeri határ közelében lőtték le. A legénység két tagja meghalt, egy harmadik pedig megsebesült. Az incidens néhány órával a Moszkva közvetítésével aláírt hegyi-karabahi békeszerződés elfogadása előtt történt.

A Törökország politikai támogatását bíró Azerbajdzsán és a hegyi-karabahi örmények közötti heves harcok hat héten át folytak.

Az azeri külügyminiszter szerint az azeri hadsereg tévedésből lőtte le a helikoptert, Baku bocsánatot kért Moszkvától és jelezte, hogy kész kártérítést fizetni. Az emberölésre vonatkozó vád, amelynek alapján életfogytiglani börtönbüntetéssel sújthatják a felelősnek tartott személyeket, nehezítheti az Oroszország és Azerbajdzsán közötti viszonyt.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés