Novák Katalin porrá zúzta az önbecsülésemet

2020. december 28. 8:32

Lendvai Ildikó
Hírklikk
Folyamatosan frusztrálnak, a legfelsőbb helyről.

„Azt hittem, karácsonykor szabad magamat is szeretni egy kicsit. De nem. Nem hagyják. Folyamatosan frusztrálnak, a legfelsőbb helyről. Rákényszerítenek, hogy a női tökéletesség általam elérhetetlen fokozataival szembesüljek. Maga a miniszterasszony teszi. A fb-bejegyzéseivel naponta szembesít háztartási és családi fogyatékosságaimmal. Már rég nem Novák Katalinnak arról a félresikerült bejegyzéséről van szó, amelyben intette a nőket: nem kell feltétlenül annyit keresniük, mint a férfiaknak. Azt mondta, nem úgy értette, jó, el van boronálva. Csinos, okos nő, helyes gyerekekkel. Hogy az épp a legszegényebbekre nem figyelő családpolitikájával nem értek egyet, azt nem ilyenkor részletezném. Különben sem ő találta ki. Az ünnepek alatt viszont sikerült porrá zúznia önbecsülésemet, ami nem szép tőle.

Az ablakpucolós képpel kezdődött. Nem is az zavar, amire Szabó Tímea hívta fel a figyelmet, hogy az ember lánya többnyire nem csinos síanorákban, friss smink és hajsütés után mos ablakot. (Én ugyan senkinek nem ajánlom, hogy fotózgasson bármilyen takarítás közben, amelyhez a nem túl látványos, vasalóval ezer éve kiégetett, ócska piros pongyolámat viselem, valamint mártír arcot.) Ahány ház, annyi szokás. Na de a kommentáló szöveg hozzá : »Ilyenkor karácsony előtt jól esik szép tisztaságot teremteni a lakásban«. Hát most bevallom: NEKEM NEM! A karácsony persze jól esik, a takarítás nem. Ami jól esik, esne, az egy kis heverészős olvasgatás, egy meleg fürdő és még egy szelet gesztenyetorta. Ablakpucolás soha. De ez nem volt elég. Mazochista módon tovább tanulmányoztam miniszterasszony oldalát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

tudod ott a titok, hogy van akinek jolesik jot tenni, szebbe tenni a csaladja napjat, unnepet.
meg van aki csak magara kepes gondolni mint pl te.

Nem lesz gáááázáremeléééés!
De taggyűlés se vót!

A szociknal minden forditva van: a csunya szep, a lusta szorgalmas, de ha nem is az, akkor olyan okos, mint a Lendvai. A haboru beke, a gyulolet szeretet, a hazugsag igazsag es igy tovabb.
A lenyeg a lenyeg, hogy azt zengje lehetoleg mar holnap az egesz vilag, hogy mekkora O1G.
Ilyen egyszeruek ok. Es korulbelul ennyi is az osszmondanivalojuk.

Novák Katalin nem kisminkelve, haját besütve, síanorákban pucolta az ablakot.
Amit a családjáról mondott a karácsony várásról, azt mind alátámasztják a családról, tortákról, sütikről készített képek és a férje, ill. a gyerekek beszámolói.

Ildikó! Hogy lehet pongyolában takarítani?
A házimunka nem arról szól, hogy kócosan, slamposan végezzük.
Régen a dolgozó nők kivettek pár nap szabadságot karácsony előtt, és végig takarították az egész lakást, sütöttek több fajta süteményt, bejglit, főztek és úgy várták a karácsonyt.
Gondolom, hogy a te anyukád is így csinálta, amíg be nem dugtad jó messzire Budapesttől, valahova a Mátrába egy otthonba.

Az önbecsülésedet nem a kommunista világ-megagyilkosságok haszonélvezete, a bűnsegédi bűnrészességed zúzza porrá?

"az unokák kivételesen elálltak a "dobáljuk rá messziről a díszeket"

Milyen ócska ünneprontó családod van neked!
És még dicsekszel is vele, hogy ilyen kretén unokáid vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés