Őrizetbe vették Bige Lászlót, az egyik leggazdagabb magyart

2020. december 16. 8:05
Gazdasági ügyekről van szó.

Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét – értesült a Telex. A nagyváradi születésű Bige elsősorban műtrágyagyártásból szerezte vagyonát. Hozzátették: az ügyről egyelőre nincsenek hivatalos nyilvános információk, de értesüléseik szerint gazdasági ügyekről van szó. Úgy tudják, a reggeli rajtaütés során házkutatás is történt, és a rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak.

A Telex Bige Lászlót nem érte el, a mobiltelefonja ki volt kapcsolva. Keresték az Országos Rendőr-főkapitányságot, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot, előbbinél utóbbihoz irányítottak, de a cikkk megjelenéséig az ottani sajtóügyelettől sem kaptak válaszokat.

A Telex elmondta: a vállalkozó az egyik leggazdagabb magyar, ugyanakkor cégeinek, így legjelentősebb vállalatának, a péti Nitrogénművek Zrt.-nek jelentős adósságai is vannak (kis adalék, hogy a cégről az Index.hu éppen kedd délután, már bőven a rendőrségi akció után szemlézett egy Vidék Magazin-interjút „A Nitrogénművek köszöni jól van” címmel). Bige László cégei (a Bige Holding) az elmúlt időszakban többször álltak rendőrségi és versenyhivatali vizsgálat alatt. Korábban megtörtént, hogy a rendőrség mintegy 300 rendőrrel vizsgálódott a csoport szolnoki üzemében. Az az ügy egy környezetvédelmi eset volt, ez a mostani azonban egy másik eljárásnak tűnik.

A műtrágya-vállalkozó sok üzleti ellenfelet gyűjtött az évek során, állítólag a mostani ügy is egy volt üzleti partnerének a feljelentése alapján indult. A Csányi Sándorral vívott konfliktusának legnyilvánosabb eleme az volt, amikor a két üzletember a nádudvari KITE agrárintegrátor vállalkozás megszerzéséért folytatott versenyfutást – írta a Telex.

(Telex)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés