Súlyos túlterheléses támadás érte a Mandinert

2020. december 4. 19:56
Az újabb és újabb, különböző technológiát használó hullámok és a felhasznált erőforrások alapján ez valószínűleg professzionális és célzott támadás volt a mandiner.hu ellen.

2020. december 4-én 12:30 körül komoly, több lépcsős, technikailag fejlett elosztott túlterheléses (DDoS) támadás indult a mandiner.hu ellen, a támadás közvetlen célja, illetve következménye a mandiner.hu oldal leállítása, leállása.

A támadás első hullámát több ezer különböző IP címről indították párhuzamosan, http-kérések formájában szerverekből, munkaállomásokból és egyéb meghackelt IoT eszközökból, pl. IP kamerákból álló botnet hálózat segítségével. Az IP-címeket több iterációban sikerült kiszűrni és blokkolni, aminek következtében a szolgáltatás vissza is állt 13:00 körül.

Pár perc elteltével indítottak egy második hullámot, ami már sokkal komolyabb üzemzavar okozására lett volna képes, az ugyanis a háttérrendszerek működtetéséhez szükséges adatbázisokig hatolt. Ezt rövid idő alatt sikerült elhárítani (további IP címek blokkolásával, illetve bizonyos típusú, pl. sql lekérdezések ideiglenes kizárásával leállításával).

Mintegy negyed óra elteltével indult a harmadik hullám, egy óriási intenzitású (60 Gbps sávszélességű), szűnni nem akaró hálózati forgalmú DDoS támadás, amivel a szolgáltató infrastruktúrája egyszerűen nem tudott megbirkózni. A mandiner.hu kiszolgálóihoz javarészt már el se jutottak a kérések, az a szolgáltató hálózati eszközeit terhelte túl, ezért a támadott IP teljes forgalmát kizárta, hogy megóvja a teljes szerverpark többi kiszolgálóját. 

A hálózati alapú sávszélesség elleni támadás konstans volt a mandiner.hu ellen, a visszakapcsolási kísérleteknél azonnal újraéledt a támadás.

Az újabb és újabb, különböző technológiát használó hullámok és a felhasznált erőforrások alapján ez valószínűleg professzionális és célzott támadás volt a mandiner.hu ellen.

Összesen 362 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A sajtószabadságot ezek a támadók veszélyeztetik, nem az Orbán kormány.

Én is észrevettem délután, vagy háromszor akartam belépni, de az oldal teljesen süket volt, a gépem sem jelzett vissza semmit. Azzal vigasztalódhatunk, hogy még mindig jobb, mintha szórakozásból egy covid kórház beteg adatbázisát cincálják szét, azok lassabban tudtak volna lépni, mint a Mandi.

Gratulálok a Mandinak!
"Érted szeretünk, nem ellened".
:-)

Pedig kozenk is lovethetett volna!
Nem baj, majd legkozelebb.

Azota mar Kovacs Pistiket tisztaba tettetek?
FreeSZDSZ

Ha nem érted, akkor mit magyarázzak? Megírta Webernek, nem kell hülyének nézni másokat, hogy írjunk alá valamit, ami nekünk hátrányos, majd miután aláírtuk, tehát elfogadtuk, támadjuk meg a sóhivatal Európai bíróságon. Mellé leírta, hány politikus ismerte be, hogy ez pusztán ellenünk hoznák létre.

Mellesleg a vétó az alapszerződésben elfogadott lehetőség, annak megkerülése pedig eltérés a jogállamtól. De ezt az EU-tól már megszoktuk.

Úgy gondolod, hogy a libákat elküldték a Mandiner szerverébe?

höhöhö
Agyadra ment a korona vírus. Sürgősen fordulj orvoshoz.

Detektáltuk a tüneteket, valószínűsítettük a DDoS-t.
Kicsit sok ez a véletlen egybeesés.

Érdekes jelenség idén, hogy a kishiján összeomló bitkoin, mint főnixmadár támadt föl és soha nem látott magasságokba emelkedett az árfolyama. Valakik nagy keresletet generáltak irányába!

Semmiféle okozat nem történik ok nélkül.
Itt az ok az volt, hogy a "független-haladó" értsd: Rothschild-Soros média Szájer-tombolása időpontjában az ellenoldal le legyen bénítva.
Sokkal nagyobb a tét, mint bárki gondolná, de, hogy világos legyek:
Soros tétje: Európa felszámolása.
Még világosabban: ez az 500 milliós európai lakosság szinte TELJES LIKVIDÁLÁSÁT jelenti, 2-3 emberöltő, a következő 50-70 év alatt.
És a földrész elárasztását a világ minden tájáról ide irányított Európa idegen, invazív emberi rasszokkal.
Mi az értelme?
A judeoizmus egyetlen számba vehető, igazi ellenfele: az európai keresztény civilizáció, amely hatalmasabb a judeónál. Ezt pontosa felmérték, itt hosszú távon vesztésre vannak ítélve.
Ezért: megsemmisítendő.

Ahhoz képest, hogy állítólag az orosz kibertámadásoktól kéne rettegni, valahogy sosem az oroszellenes libsi portálokat támadják be...

Trump, azzal, hogy kiáll Izrael jogához a nemzetállami léthez, pontosan az USA-t elfoglaló nemzetközieket vágja haza.
Ezért van a gyűlöletük középpontjában, Trump az USA-t akarja visszafoglalni a bitorlóktól.

Én is azt mondom, sajnos, teljes őszintzeséggel.
De ha ennyit mondunk, az kevés.
Pontosan számon kell tartani mindent.
Mert a kocka már csak olyan, hogy fordul.
Ezért kell mindent és mindenkit számon tartani.

Ellenünk, az ellen, hogy nálunk igyekeznek hazai kézben tartani a gazdaságot, gátolják, hogy külföldiek stratégiai elemeket vásároljanak ki belőle. A támogatások nem a nyugati cégeknek mennek, hanem a hazainak, és ezért csökken az EU pénzek visszaáramlása nyugatra. Ez a gond, nem az üres, soha pontosan meg nem fogalmazott jogállam, azt nyugaton sem veszik komolyan. A pénzt, az EU keleti országairól lehúzható hasznot viszont igen. Csak hát ezt nem lehet így kimondani.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. december 5. 11:56

A nyugati sajtókonszernek már régebben rátelepedtek a saját ízlésük szerinti sajtószabadságra. Most az a bajuk, hogy itt is létrejön valami hasonló. Szerinted milyen sajtó lehetősége van például a németeknél az AfD-nek. Azoknál a németeknél, ahol Merkel külföldről telefonon utasít egy tartományi választás eredményének megsemmisítésére, vagy éppen kirúgja a titkosszolgálat vezetőjét, mert egy migránsellenes tüntetésről a valóságot írta le.

"A támogatások nem a nyugati cégeknek mennek, hanem a hazainak, és ezért csökken az EU pénzek visszaáramlása nyugatra"
Amikor a támogatások nemzeti keretek között működnek: az a korrupció, lopás, a jogállam sérelme.

Tökéletesen igazad van! A tavaly okotóberi választásokat is fölényesebben nyertük volna meg, ha jobban összpontosítunk az internetre.

Ez csak egy kis előjáték volt 22-re, akkor még a nyomdagépek is el fognak romlani....vagy ne adjak ötleteket. Marad a házról házra való kampány. No meg az informatikai felkészülés.

Vélhetően nem Orbán Viktor reggeli beszéde volt az inspiráló, bár ki tudja. Amiről beszélt, az mindenkihez szólt, azokhoz is, akik gyűlölik Őt itthon és külföldön, magyarként, vagy magyarul is beszélőként.

A brüsszeli történések lerántják a leplet a nemzetközi nagytőke Európa projektjéről, s nevetségessé teszik a demokrácia, a jogállamiság jelmezébe öltözött, a nemzetközi nagytőke által mozgatott, hazátlan, gyökértelen, megvásárolható balliberálisokat.

A nyuszinak rendszeresen rágnia kell valamit, mert folyamatosan nő a foga, ha ezt nem teszi, elpusztul. A tőke genezise sem más, ha nem tud befektetni, hiteleket igénylő háborús, vagy békés környezetet generálni, összeomlik.

Ha körbenézünk, a világon nem telik el egy nap háborús konfliktusok, gazdasági válságok nélkül. Kellenek a háborúk, a helyreállítások - emlékszik még valaki arra, hogy kik építették újjá a délszláv háborúban lebombázott hidakat, hogy Európában maradjunk -, a tőke számára kedvező politikai elit hatalomra jutásához szükséges regionális, vagy éppen kontinentális politikai, gazdasági konfliktusok - lásd az EU-t - , erőpróbák.

A tőke alig néhány évtized alatt lenyelte Európát, keleti felével egyetemben. Jött Gorbacsov, eladta a birodalmat, s be is csapták, elég a térképen megnézni az Oroszországra irányuló NATO rakéták diszlokációját.

A tőke latarolta Görögországot, Itáliát és Spanyolországot is, a példa kedvéért lásd a pireuszi kikötőt.

A tőke elhozta a szabadságot a kelet-közép-európai országok számára is. A magyarok megrohanták Bécset cukrászda nyitási szándékkal, miközben a tőke felzabálta a magyar piacot, felrobbantotta a termelőkapacitást - lásd szolnoki cukorgyár - , a föld , a lengyelek kivételével belekerült a tőke szabad áramlásába.

A volt szocialista tábor, Moszkvát feltételek nélkül kiszolgáló kommunista elitjei máról holnapra frakkba öltöztek, a Kazbek cigaretta helyett jött a szivar, s a Pravda helyett a nyugati tőzsdei hírekre meresztették a szemeiket. Jó kapitalistává váltak, miként nyilatkozta anno a Pest megyei KISZ titkár, de ugye emlékszünk Szekeres elvtárs, bocsánat úr azon nyilatkozatára is, amiben arról elmélkedett, hogy Ő mindig is a kapitalizmus híve volt, s ugye az egykori munkásőr üdülők privatizálása ennek megteremtette a tényleges gazdasági alapjait.

Az egykori kommunista, internacionalista, akkor is gyökértelen, hazaáruló elit szépen meghízott, míg a szegénység példátlan méreteket öltött. Jó, tudom, volt a SZETA is, de a két léthelyzet nem hasonlítható. Ferge Zsuzsa azt is megállapította, hogy 1938-as szintre esett vissza a társadalmi mobilitás.

Folytatom....


Folytatás...
A bomlásban is keresd a tőkét. Emlékszünk még az ország eladósítását vezénylő Fekete Jánosra, a hitelfelvételekre? Jó, lehet replikázni, Orbán is vett fel, kérdés, milyen kamatra, és futamidőre, milyen politikai zsarolhatóság mellett.

A tőke étvágya határtalan - még mindig Európában maradok - , a Balkán sem menekült meg. Hol és mit lehet még megszerezni? Hát ott volt, van a világ egyik legértékesebb és egyik legnagyobb fekete föld készlete, na hol, hát Ukrajnában. Jött a majdan, Ukrajna demokratizálása, aminek nyomán lassan majdnem annyian élnek nyomorban, mint amennyien meghaltak a holodomor idején. Solohov, ha élne, újra írhatná Az új barázdát szánt az eke című regényét. Most az ukrán földeket a Bayer tulajdonába került Monsanto, az egészséges GMO termékek atyjának ekéi szántják, s onnan érkezik majd az egészségtudatos európaiak asztalára a hosszú élet elixírjeként a sok finom GMO élelmiszer.

Közben kiderült, hogy Európa öregszik, drága a nyugati munkaerő, a megoldás, jöjjenek a migránsok. Különben is, a balliberális ideológia, a tőke taktikai fegyvere révén Európa nyugati felét már sikerült megfosztani nemzeti, vallási, kulturális, nyelvi identitásától, kiölni belőlük a természetes életösztönöket, a moralitást, a normalitást, a jövő iránti igényt.

Miként lehet Európát a tőke számára véglegesen alkalmas formába önteni, hát a migráció, a nemzetállamok teljes elpusztítása révén. Németországban 2050-ben már csak minden második lesz német gyökerű. A németországi szaporodási ráta a németeknél 1,2, a bevándorlóknál 2.8-3.2 között mozog. Hat elemi elégséges a fejszámoláshoz. A tőke pénzén működtetett balliberális média biztosította az egyének szellemi leépülését, az igénytelenség, az önálló gondolkodás iránti igény kiirtását, a műveletlenség általánossá válását - csak hazai példa, Kádár alatt - nem kívánom vissza, de jóval többet olvasott a nép, ma a felsőoktatásba műveletlenek tömegei kerülnek be -, a morális lepusztulást, gender, feminizmus, a család, a vallások szétverését.

Minden európai országban jól működnek a tőke helytartói, szociáldemokrata, liberális mezben, s a tőke átvette a Néppárt irányítását is. Mi és ki maradt még a tőke úthengere, Európa iszlamizációja előtt álló akadályként: Hát itt vannak a lengyelek és a magyarok, s még néhány normális konzervatív, de kormányon kívüli formáció. Ezeket akarja még a nagytőke, Soros szervezeti keretei révén minél gyorsabban felszámolni. ha sikerül, akkor győz a nyílt társadalom, s Európa építéséhez lehet folyósítani az örökkötvénybe ágazott hiteleket, példa nélküli módon válhat egy teljes kontinens a nemzetközi tőke, a bankok rabszolgájává.

Én is kiegyeznék, s győzni is fogunk, ha jól mozgósítunk, s az eddigi relatív kommunikációs gyengeségeket kiiktatjuk.

Folytatás
Szóval itt van néhány, a nemzeti szuverenitásba, identitásba, a nemzeti érdekek képviseletébe a balliberális oldal számára érthetetlenül belegabalyodott konzervatív politikus, párt, lásd a magyarokat és a lengyeleket. A Soros fizetési listáján szereplő brüsszeli vezetés, no meg a hasonlóan kollaboráns EP képviselők torkán megakadt ez a gombóc. Itt van két ország, amely útját állja a nemzetállamok teljes felszámolását célul tűző, Európa etnikai összetételét, morális arculatát felismerhetetlenségig átrajzolni szándékozó globális tőkének. Kinek kell tanácsot adni ezeknek a zsoldosoknak az EU jövőjét meghatározó kérdésekben, hát Sorosnak. Aki ugye kinevezett brüsszeli alkalmazott, EU tagállami nemzeti akkreditációval.

S valójában mit is akar Orbán Viktor, s bizonyára a lengyel miniszterelnök is? Egyszerűen megvédeni az itt élők családját, hazáját, vallását, templomát, zsinagógáját, temetőit, kultúráját, biztonságát, jelenét és jövőjét, a gyermekeink, unokáink jogosultságát, örökségét.

nem szeretné, ha idős néni torkát vágná el Juszuf egy itteni katolikus templomban - Nizza - , ha idős zsidó nénit dobna ki Juszuf az ablakon Budapesten - Párizs - , ha balliberális kormányzati tisztviselő azt mondaná a hazai zsidóságnak, hogy kipában ne menjenek az utcára, s nem akarja, hogy gyermekeink, unokáink a migránsok jólétéért dolgozzanak, hogy azoknak legyen lakása és biztos megélhetése, akkor, amikor sok magyar embernek, fiatal családnak sincs lakása és sokak számára ismerős a szegénység.

Aki informált, az ismeri a nyugati országokban alakult, bevándorlók bázisán szervezett pártokat, azok politikai szerepléseit. A baloldal, egy normális társadalomban már nem rendelkezik érdemi bázissal. Hogy miért? A szociáldemokrácia árulása már régen megtörtént,, már Leninnek is feltűnt. Az európai, kommunistából szocialistává vedlett pártok hitelvesztésének eredője az, hogy a nagytőke kiszolgálóivá váltak.

Jó lenne, ha az itt élő emberek ,köztük a zsidóság is végre felismernék, hogy az életet egyedül az Orbán Viktor által képviselt alternatíva jelenti. Lehet gyűlölni Orbán Viktort, de a gyermekek, unokák jövője fontosabb kell, hogy legyen. Ma reggel a Klubrádióban Sorost mosdatták, egy ártatlan befektető, olyan mint a többi, mint a nyugdíjalapok, ami rossz példa volt a műsorvezető részéről. Ugyanis a nyugdíjalapok nem szerveznek nyílt társadalmat, nem akarják megbuktatni a kormányokat, nem irányítják Brüsszelt. A nagy dilemmában, lenni, vagy nem lenni, az utóbbit a balliberális alternatíva jelenti.

Semmi riadalom, csak választási próbát tartottak.

Ángyán Bátyám!

Tisztelem a föld iránti elkötelezettségedet, de a helyedben már inkább pszichiáterhez fordulnék, sajnálatos, hogy mennyire nem tudod feldolgozni a partvonalra kerülésedet. Az úrhajózásról is Kishantos és Mészáros jut az eszedbe. Ez már tényleg kóros, s csak nevetségessé teszed Magadat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés