MSZP: Legyen ingyenes az autópályák használata!

2020. december 1. 9:14
Ezzel bizonyíthatja a kormány, hogy az ingyenes parkolás nem büntetővám az önkormányzatoknak, hanem az életek védelme számít.

Az autópályák használatának ingyenessé tételét szorgalmazta az MSZP országgyűlési képviselője kedden. Molnár Zsolt az M1-es és az M7-es autópálya közös budaörsi szakaszánál tartott, pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatóján felszólította a kormányt, tegye lehetővé, hogy az autópályákat is ingyen lehessen használni, amíg – a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére – a parkolás is ingyenes. Hozzátette: ezzel lehetne segíteni, hogy ne legyenek zsúfoltak a vonatok, a távolsági buszjáratok és így akinek van autója, olcsóbban használhatná.

Molnár Zsolt közölte, több százezren használják munkába járáshoz a távolsági közlekedést, a MÁV vagy a Volán, illetve más társaságok járatait. Az ezeken a járműveken utazók élete nem számít annyit, mint egy BKV-járművön utazóé? – kérdezte.    Emlékeztetett arra, hogy nem értenek egyet a parkolás ingyenessé tételével, hiszen annak több hátrányát, mint előnyét láthatják a városban élők.

Molnár Zsolt szerint ugyanakkor az autópályák használatának ingyenessé tételével bizonyíthatja a kormány, hogy az ingyenes parkolás nem büntetővám az önkormányzatoknak, hanem az életek védelme számít.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden legyen ingyen, némi költőpénzt meg biztosítson az alapjövedelem.

Szia! Jó kívánság, de nem fog. Kapaszkodnak gocsortos ujjainkkal az utolsó szalmaszalba is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés