Az SZFE új fenntartója érvénytelenítette a félévet

2020. november 28. 11:30
Az SZFE-n történő oktatás csak február 1-je után lesz folytatható.

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fenntartója mai döntésével megerősítette, hogy a továbbra is fennálló rendkívüli helyzetre tekintettel a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei az Egyetemen nem állnak fenn” olvasható a Színház- és Filmművészeti Egyetem új fenntartójának péntek esti közleményében. A fenntartó az 522/2020. (XI. 25.) Korm. rendeletre hivatkozva úgy fogalmazott: „Az SZFE-n az oktatási tevékenység csak 2021. február 1. után folytatható. A rendkívüli helyzettel érintett, 2020. őszi félév nem számít be az Nftv. 47. § (1) bekezdése, 48. § (2) bekezdése, 48/A. § A) pontja, valamint 53. §  (4) bekezdése szerinti határidőbe.”

A fenntartó hozzátette, hogy felkéri az intézmény vezetését a tanév szükség szerinti meghosszabbítására. A meghosszabbításnak a célja, hogy a féléves tárgyak teljesíthetővé váljanak, a következő félévek így hát ezek számára lesznek biztosítva.

Az egyetemet fenntartó kuratórium november 6-án döntött úgy, hogy a tanév mindössze 2021. február 1-től lesz folytatható az intézményben, melynek eredményeképp több hallgató és oktató is Aáry-Tamás Lajoshoz, az oktatási jogok biztosához fordult. Aáry-Tamás Lajos pénteken kezdeményezte, hogy a kuratórium haladéktalanul vonja vissza döntését, jogsértésre hivatkozva.

Fotó: Résztvevő a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Szentkirályi utcai épületénél az SZFE és a Parlament között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án. Élőlánccal tiltakoztak az SZFE modellváltása, autonómiájának elveszítése ellen az intézmény hallgatói és szimpatizánsok ezen a napon Budapest belvárosában. Az élőlánc tagjai kézről kézre adták azt a chartát, amelyet délelőtt az egyetem szenátusa írt. A Charta Universitasban rögzítették azokat az alapelveket, amelyek mentén el tudnák képzelni az együttműködést az Innovációs és Technológiai Minisztériummal. (MTI/ Mónus Márton)

Összesen 264 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De még mennyire kinn lesz a helsinkisek közleménye.
Egészen pontosan a minta buzibüszkeség kontra "családapa kussoljon" ellentétpár lesz.
Itt úgy szól:
aki nem vett részt oktatáson, az bizonyítványra + kéthetes ingyenes nyaralásra érdemes.
aki részt vett az oktatáson, sőt, volt pofája levizsgázni, az meg büntetést.

Mivé lenne minden ha minden iskolában ellenkezni, forradalmat játszani mennéneka tamulók? Dehogy lesznek jobb szinészek!
Mint ahogy apámból sem lett volna kiváló szabó, ha 12 évesen ellent mondott volna a mesterének.
Én sem mondhattam volna ellent az USA tulajdonos elképzelésénel ui. kirúgtak volna.Hiába solaknak nem tetszett az addig gonosz imperialistáknak mondottaknak az dolgozóivá válás.
Sok esetbenfelülről mondjál meg, hogy mi legyen. Végre kell hajtani. Nincs demokrácia. Régen volt egy mpndás, hogy megszoksz, vagy megszöksz.
Sok kpmmentelő megtapasztalta ezeket. Ezért nem nézi jó szemmel az anarchiát.Szerintem privatizálni kellene aztán meg 0 adófizetői pénz az oktstás és a szinházak, filmek támogatására.
A piac maj megoldaná!

Helyes! Mire fel lenne érvényes a félévük?
Az egyetemeken kitanuljuk a lelkünket is, ezek meg az őrt állást, tüncikézést, felolvasósdit beszámítanák a félévbe? Hát egy nagy fenét!

Az nagyon sokba kerül. Gór Nagy Máriához járt egy ismerős kisfiú, félévenként kellett fizetni, nagyon sokat.
Már nem vállal tanítványokat, azt nyilatkozta, hogy annyi tehetségtelen van, hogy már nem vállalja.

Egyetértünk. Elég a főiskola.

"magyar rendelkezőkkel" Azok kik?

Valamelyik műsorban mutatták Aczél elvtársat, aki a liberális művészetről beszélt. egy kongresszuson.
Azt mondta, hogy egy érthetetlen lila köd, meg ilyesmiket. Teljesen egyetértettem vele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés