SZFE: Jogsértő az oktatás felfüggesztése az oktatási jogok biztosa szerint

2020. november 27. 20:10
A biztos szerint nincs olyan törvényes cél, ami szüneteltetheti az oktatást.

Az oktatási jogok biztosa szerint jogsértő a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratóriumának az oktatást felfüggesztő döntése – közölte a hallgatói kommunikációs szolgálat az MTI-vel pénteken. Az egyetemet fenntartó kuratórium november 6-án döntött arról, hogy a tanév 2021. február 1-től folytatható az intézményben. Több hallgató és oktató emiatt Aáry-Tamás Lajoshoz, az oktatási jogok biztosához fordult.    

A biztos pénteki jelentésében – amelyet az SZFE Hallgatói Kommunikáció juttatott el az MTI-hez – kezdeményezte, hogy a kuratórium „haladéktalanul vonja vissza a jogsértő, törvényes alapot nélkülöző döntését”. Jelentésében az oktatási jogok biztosa arról is ír, hogy nincs olyan törvényes cél és felhatalmazás, „amely szerint a fenntartó felfüggesztheti vagy szüneteltetheti az oktatást”. Aáry-Tamás jelentésében rámutat arra, hogy míg a világjárvány idején minden döntéshozói szinten azon dolgoznak, hogy a megváltozott körülmények között is folytatódhasson az oktatás az óvodástól az egyetemig, „eközben az alapítvány kuratóriuma megtiltja az oktatás folytatását az egyetemen”.

(MTI)

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,A biztos szerint nincs olyan törvényes cél, ami szüneteltetheti az oktatást.,,

AZ OKTATÁS SZÜNETELTETÉSÉNEK ELSŐSORBAN NEM CÉLJA, HANEM OKA VAN.

Jelen témában:

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet megbénító blokád miatt az Egyetem vezetése immár több, mint egy hónapja nem tud bejutni az Egyetem létesítményeibe. E miatt felelős döntéseket hozni csak korlátozottan tud, az oktatás tényleges folyamatait, a létesítmények rendeltetésszerű működését ellenőrizni nem tudja.

Az Egyetem működésének konszolidálása érdekében tett tárgyalásokat a hallgatók és az oktatók elutasították.

Az Alapítvány Kuratóriuma megállapította, hogy jelen körülmények között a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az oktatás feltételei, a hallgatói jogok érvényesülése és védelme, a megfelelő és biztonságos munkakörülmények, valamint az Egyetem akadémiai autonómiája nem biztosítható.

Forrás: https://szfe.hu/hirek/a-szinha..

Az SZFE oktatói és tanulói sztrájkoltak.
A sztrájk pedig munkabeszüntetést jelent.
Ebben az esetben nem folyhatott az egyetem oktatás, tanulás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés