A bútorbolt esete az érzékenyítéssel

2020. november 27. 20:39
Francesca Rivafinoli
Vasárnap.hu
Arcunkba tolnak videót, melyben egy fehér férfi őrjöngő vadállatként tart rettegésben egy fehér értelmiségi nőt.

„Serény ázsiai migráns főzi a brokkolit a katalógusban, egzotikus rasztás srác szereli össze a bútort, jegygyűrű nélküli afrikai-ázsiai pár gitározgat vidáman a franciaágyban – könnyed, tarka-barka, laza boldogság az élet. Majd az év egy napján az arcunkba tol a világcég egy videót, melyben egy szőke, fehér férfi brutális, őrjöngő vadállatként tart rettegésben és totális kiszolgáltatottságban egy negyvenesnek kinéző fehér (mellesleg gyermektelen, saját autóval rendelkező és menő cégnél dolgozó) értelmiségi nőt.

Mindebből akár azt a következtetést is levonhatnánk, hogy aki hasonszőrűvel áll össze, az erőszakot fog elszenvedni, míg aki más kultúrájúval kezd kapcsolatot, annak élete csupa-csupa játék és mese – ilyen beteg üzenetet azonban nem feltételeznék a svédek részéről. Az viszont mégiscsak hiányzik, hogy a cég (ha már ismét rájött a népnevelhetnék, ráadásul Malmö-Rosengård helyett Magyarországon) legalább szőrmentén utaljon arra, miként juthat el egy kapcsolat a könnyed ágyjelenettől a pszichothrillerig. Mert a fő cél azért valahol az lenne, hogy minél kevesebb nő szenvedjen el erőszakot; az erőszakot elszenvedettek megsegítése már a tűzoltás kategória. Létfontosságú az, természetesen, de jó lenne tenni azért, hogy ki se gyulladjon a ház.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt honnan lehet tudni, hogy "túltolta a biciklit"?
Ha valóban így lenne, azért verés jár? Egy felnőtt, erős ember verheti a másikat? Verheti a feleségét, akit szerelmének nevezett nemrég? És vajon miért tolta túl a biciklit az asszony? Mit csinált a férj?

Miből gondolod, hogy a nő feminista? Csak nem abból, hogy tanult, kocsija van és önállóan hozza a döntéseit a munkahelyén?

Hat pont azert hirdeti az IKEA a Nagyszeru Sokszinuseget, hogy aztan ennek leple alatt barmit megtehessen! Hogy a vilag fura urai ne vonhassak kerdore pl. a naci multert az alapitot, gyerekmunkaert a ceget stb.

1. A családon belüli _fizikai_ bántalmazás leggyakoribb elszenvedői a gyerekek, a leggyakoribb elkövetői pedig az anyák.
2. A családon belüli _lelki_ bántalmazás leggyakoribb elszenvedői a férjek, a leggyakoribb elkövetői pedig a feleségek.

De úgy látszik, hogy ez a libsiket nem érdekli. Nem illik bele a saját, hazug narratívájukba.

Ha ez az isztambuli egyezmény melletti érzékenyítés, akkor jelzem, ha azt nálunk is ratifikálnák, akkor sem lehetne az összes olyan nő mellé rendőrt állítani, aki a párválasztásban kifejezetten a pszichopata/szociopata férfiakat preferálja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés