A bútorbolt esete az érzékenyítéssel

2020. november 27. 20:39

Arcunkba tolnak videót, melyben egy fehér férfi őrjöngő vadállatként tart rettegésben egy fehér értelmiségi nőt.

2020. november 27. 20:39
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Serény ázsiai migráns főzi a brokkolit a katalógusban, egzotikus rasztás srác szereli össze a bútort, jegygyűrű nélküli afrikai-ázsiai pár gitározgat vidáman a franciaágyban – könnyed, tarka-barka, laza boldogság az élet. Majd az év egy napján az arcunkba tol a világcég egy videót, melyben egy szőke, fehér férfi brutális, őrjöngő vadállatként tart rettegésben és totális kiszolgáltatottságban egy negyvenesnek kinéző fehér (mellesleg gyermektelen, saját autóval rendelkező és menő cégnél dolgozó) értelmiségi nőt.

Mindebből akár azt a következtetést is levonhatnánk, hogy aki hasonszőrűvel áll össze, az erőszakot fog elszenvedni, míg aki más kultúrájúval kezd kapcsolatot, annak élete csupa-csupa játék és mese – ilyen beteg üzenetet azonban nem feltételeznék a svédek részéről. Az viszont mégiscsak hiányzik, hogy a cég (ha már ismét rájött a népnevelhetnék, ráadásul Malmö-Rosengård helyett Magyarországon) legalább szőrmentén utaljon arra, miként juthat el egy kapcsolat a könnyed ágyjelenettől a pszichothrillerig. Mert a fő cél azért valahol az lenne, hogy minél kevesebb nő szenvedjen el erőszakot; az erőszakot elszenvedettek megsegítése már a tűzoltás kategória. Létfontosságú az, természetesen, de jó lenne tenni azért, hogy ki se gyulladjon a ház.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2020. november 29. 00:06
hirtelen kedvem támadt svéd feministákat rugdosni
Megtalálta
2020. november 28. 16:30
De úgy látszik, hogy ez a libsiket nem érdekli. Nem illik bele a saját, hazug narratívájukba.
Megtalálta
2020. november 28. 16:30
1. A családon belüli _fizikai_ bántalmazás leggyakoribb elszenvedői a gyerekek, a leggyakoribb elkövetői pedig az anyák. 2. A családon belüli _lelki_ bántalmazás leggyakoribb elszenvedői a férjek, a leggyakoribb elkövetői pedig a feleségek.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 28. 14:24
Egyetlen olasz migránst sem szabad beengedni Felcsútra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik