Tekints fel az égre!

2020. november 26. 18:45

Cserháti Ferenc
Magyar Kurír
Bízzunk Istenben, és ne feledkezzünk meg segítségét kérni!

„Főtisztelendő Paptestvérek! Kedves Magyar Testvéreim!

Az elmúlt hetek és hónapok megpróbáltatásai rámutattak arra, hogy mennyire törékeny és sebezhető az ember, és mennyire rászorul a Teremtő atyai segítségére, bölcs tanácsaira. Megmutatták, hogy az ember egyáltalán nem olyan erős, legyőzhetetlen, mint ahogyan azt esetleg korábban gondolta. Lehetőségei korlátozottak, nagyon is gyenge, esendő és véges teremtmény, akinek szüksége van Istenre és szüksége van embertársaira: az orvosok, a mentősök, az ápolók és még nagyon sokan mások önfeláldozó szolgálatára; szüksége van bizonyos szabályok és parancsok – nem utolsósorban az isteni törvények és parancsok megtartására, mert ezek nélkül elvész és úgy eltűnik, mint az árnyék és a lehelet – érvel a zsoltáros (vö. Zsolt 144,4).

A pandémia által előidézett szükséghelyzetben különösen is megmutatkozott, hogy valamennyien egy hajóban evezünk, hasonló aggodalmak és félelmek között. »Egyikünk sem mentheti meg maga önmagát. Ahhoz, hogy valóban növekedjünk, együtt kell növekednünk, és meg kell osztanunk azt, amink van, mint az a fiú, aki Jézusnak felajánlott öt árpakenyeret és két halat…, ami elegendő lett ötezer embernek« (vö. Jn 6,1–15) – emlékeztetett nemrég Ferenc pápa (Üzenet az elvándorlók és menekültek 106. világnapjára, 2020. szeptember 27.). A vészhelyzet megmutatta, hogy szükségünk van embertársaink segítségére, de legfőképpen annak az isteni erőnek és erőforrásnak, görögösen: a Paraklétosznak, magyarán: annak az erős és bölcs Istennek a tanácsaira és segítségére, aki mindig képes újjáteremteni és megújítani a föld színét, képes talpra állítani, jóra fordítani még a legsúlyosabb megpróbáltatásokat is.

Bölcs tanácsai és Egyháza által Isten a mai válságos helyzetben is felkínálja segítségét, és képes olyan energiákat felszabadítani bennünk, amelyek felülmúlhatják akár még a fizikai képességeinket is. Az Úr Lelke felébreszti bennünk mindenekelőtt a hit, remény és szeretet hegyeket mozgató és újjáteremtő erőit. Emlékezetünkbe idézi, hogy él az Isten, és nekünk szükségünk van rá. Eszünkbe juttatja, hogy »nem vagyunk elégségesek önmagunknak, egyedül elsüllyedünk: szükségünk van az Úrra, ahogyan a régi hajósoknak szükségük volt a csillagokra« és ezek iránymutató jelzésére. Ez a Lélek a vészhelyzetben azt sugallja, hogy »hívjuk meg Jézust életünk bárkájába, és bízzuk rá a félelmeinket, mert ő legyőzi azokat« – buzdít Ferenc pápa, és így folytatja: »Akárcsak a tanítványok, mi is megtapasztaljuk, hogy ha ő a fedélzeten van, nem fogunk hajótörést szenvedni. Isten ereje ugyanis képes jóra fordítani mindazt, ami velünk történik, még a legrosszabb dolgokat is. Isten ereje lecsendesíti a viharainkat, és vele sohasem hal meg az élet« (Ferenc pápa, Senki sem menekülhet meg önmagában, MK, 2020. március 27.). Bízzunk Istenben, és ne feledkezzünk meg segítségét kérni!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. november 27. 8:53

„Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!”
Sajnos, a migránsok nem a legkisebbek és nem testvéreink.
A legkisebbek és a testvéreink: szülőföldünk keresztény katolikusai.
Értjük, hogy a pápa mindannyiunk pápája, de ez nem jelenti, hogy a magyar szülőföld mindannyiunk szülőföldje.
Már csak, mert amit a migráns elhagy, neki az a szülőföld, ott élnek a legkisebb testvéreik, nem itt...
Társadalomápolási csődjük erkölcstelenség, és az isteni törvények ellen való. Ráteríteni másokra, akik ezer éveken át építettek maguk és legkisebb testvéreik számára élhető környezetet, ugyanolyan erkölcstelenség... és az otthonról hozott pusztítással elpusztítani bennünket is, ugyanaz.
Ez van.
Az életvédelmet sehol nem tiltja a Biblia, sem az Ó-, sem az Újszövetség.

A katolikus Egyháznak nem változott meg a véleménye az általad felsoroltakról.

Ha nem látod, az azért van, mert nem vagy rászorult és nem nyújtasz semmiféle segítséget a rászorultaknak, különben látnád.

Luthert a gőgje vitte előre. Nem akarta elvenni a Jézust elhagyó apácát.

Úgy volt, hogy a barátja veszi el, a nőt. Luther nem akart nősülni. De a nő ráakaszkodott.

Lármázniuk kellene? Ott van a Biblia, ott van a Katekézis, ott van a Tanító Hivatal. El kell olvasni.
Nem fogjuk naponta elmondani a nyilvánvalót.
Nem változott semmi.

Úgy tudom, hogy a nő még szép sem volt, de erőszakos. Szegény Luther így járt.

Ezt meséld el azoknak a tudósoknak is, akik keresztény emberek.
Kezd Papp professzor úrral, a szívsebésszel, folytasd Freund Tamás professzor úrral, aztán jöhet Csókay András professzor úr ... és így szép sorjában.

Te viszont egy tanulatlan, ostoba ember vagy, mint ezt bebizonyítottad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés