Trudeau is bedőlt a (Greta Thunberget játszó) telefonbetyároknak

2020. november 25. 13:32
A kanadai miniszterelnök sokáig helyeselt, aztán rájött, hogy csak hülyének nézik.

Justin Trudeau a legutóbbi áldozata a Vovan és Lexus művésznéven futó hírhedt orosz telefonbetyár párosnak, írja a Telex a Guardian információi alapján. A párosnak még januárban sikerült elérniük a kanadai miniszterelnököt, ám a beszélgetésről készült felvételt csak ezen a héten hozták nyilvánosságra. A telefonbeszélgetés során nem ők, hanem egy harmadik személy beszélt Trudeau-val, Greta Thunberg klímaaktivistának adva ki magát.

A 10 perces beszélgetés során az ál-Greta Thunberg azt mondta, fél hogy kitörhet a harmadik világháború. „Felnőttek vagytok, de úgy viselkedtek, mintha gyerekek lennétek” – vetette Trudeau szemére a telefonbetyár. „Olyan világot kéne teremteni, ahol mindenkinek van hely. Fehérnek és feketének, keresztényeknek és muszlimoknak, Trumpnak és Putyinnak, neked és nekem” – mondta. Mire a kanadai miniszterelnök azt válaszolta, hogy abszolút egyetért, pontosan ez a helyes perspektíva.

Az ál-Greta ezen kívül arra is megkérte Trudeaut, hogy léptesse ki Kanadát a NATO-ból. A kanadai miniszterelnök itt már visszakozott, azt mondta, ő is egy olyan világról álmodik, ahol nincs szükség katonákra, azonban az a világ sajnos még nem jött el. A telefonbetyár ezután azt is megkérdezte, hogy be tudja-e mutatni őt Terrance-nek és Phillipnek, akik a South Park nevű sorozat kanadaiakról kialakult sztereotípiákat megtestesítő szereplői. Trudeau erre feleszmélt és letette a telefont.

Nem Trudeau Vovan és Lexus (polgári nevükön Vlagymir Kuznyecov és Alekszej Sztoljarov) első áldozata, tavasszal derült ki, hogy januárban Harry herceget is sikerült átverniük Greta Thunberg álcájával. Ezen kívül az elmúlt években áldozatul esett nekik Emmanuel Macron, Boris Johnson, Elton John, Bernie Sanders és Recep Tayyip Erdoğan is. A beszélgetések során többek között Vlagyimir Putyinnak, az ukrán elnöknek és az örmény miniszterelnöknek adták ki magukat – írta meg a Telex.

Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés