Nem az a nagy hír, hogy kirúgták az Index éléről Palit

2020. november 23. 21:18

Jámbor András
Facebook
Mindenesetre RIP IndexX2, de lesz még szerintem 3-as és 4-es RIP is.

Nem az a nagy hír, hogy kirúgták az Index éléről Palit meg »te, akinek ne haragudj, de nem jegyeztem meg a nevét« srácot, hanem az, hogy az Indamedia ma hivatalosan is beolvasztotta magába az Indexet!

„Így az Index tulajdonosa 3 hónappal a szerkesztőség felállása után Vaszily Miklós lett, aki korábban segített kivégezni az Origot, meg csinálta kicsit a közmédiát, meg a TV2-t, és nem véletlenül a Fidesz média emberének tartják.

Ha én telexes vagy volt Indexes lennék csak annyit írnék ki: így már értitek?

Annyira bombabiztos volt az Index függetlensége, hogy az Indamedia Vaszily mellett másik tulajdonosa Ziegler Gábor ma szó szerint ezt mondta:

»Semmit nem akartunk keresztülverni az alapítványon (az MFA-n – a szerk.), azt vártuk, hogy szedjék össze azokat a pontokat, amitől gazdaságilag működni fog a vállalat. Ezzel nem boldogultunk. A visszavásárlást akár már nyáron is megléphettük volna, mostanáig tudtunk várni«

Tehát már akkor is cégjogilag is a Fidesz alá nyomhatták volna az Indexet, amikor még azon ment a rugózás, hogy megvannak védve az újságírók a Fidesztől és felesleges volt a felállás, mert beton biztos, hogy nem szólhat bele senki. Hát mától beton biztos, hogy a tulajdonos a Fidesz.

Őszintén én sajnálom Bodolait is, aki egyébként beton biztosan mától nem lesz már az Index igazgatóságának tagja. Szerintem ő tényleg jóhiszemű volt, csak megették kb az ügy első tíz percében, és onnantól már nem volt esélye. Mondjuk a hazudozás a távozó főszerkesztőről lemaradhatott volna.

És úgyannyira sajnálom a jelenlegi stáb tagjait is, még ha erkölcsileg a belépésüket azért nem mondanám túl fényesnek, de hát emberekről van szó, akiknek bizonyosan hazudtak a cég struktúrájáról és a távlati lehetőségekről.

A helyzet az, hogy megvárta a kormánypárt, hogy menjen le az átmeneti állapot, hogy mit lehet kezdeni az Indexel, és most már látják, hogy még használható, mi meg szépen megfövünk olvasók Index olvasás közben mint a béka, ahogy majd szép lassan csavarják kormánypártibbá az újságot. Beszólni meg nem nagyon fog senki, vagy a szereplés érdeke miatt, vagy mert senkinek nem lesz se kedve, se energiája ezzel foglalkozni. Ismerjük ezt már az ATV-nél.

Mindenesetre RIP IndexX2, de lesz még szerintem 3-as és 4-es RIP is szerintem”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés