Szoptatószobával frissít az izraeli hadsereg

2020. november 21. 18:21
Jelentősen megkönnyítették az egyenruhás anyukák életét az izraeli hadseregnél.

Hatalmas újításról számolt be a The Algemeiner. A 9900-as egységnél, mely az izraeli védelmi erők egyik legmagasabb besorolású hírszerző osztaga, jelentősen megkönnyítették azon egyeruhások életét, akik anyukák is éppen, ugyanis létrehoztak egy szoptatószobát számukra. A kezdeményezés egy voltaképp kínos eset következménye volt. „Külföldi küldöttséget láttam vendégül, és az egyik látogató azt kérte, hogy tejet pumpálhasson csecsemőjének” – mesélte S. őrnagy, az egység szoftvermérnöke. „Szóhoz se jutottam. Nem volt ápolószobánk. De azt mondtam az asszonynak, hogy hála neki, most majd csinálunk” – tette hozzá.

„A katonák új és kreatív módszereket találnak ki a hadseregben való szolgálatra a mindennapi élet megkönnyítése érdekében. A munka és a magánélet egyensúlya az egyik legfontosabb szempont, amikor ezt foglalkoztatást választják. Az egység olyan anyákat és apákat támogat, akik visszatérve a szülési és apasági szabadságról továbbra is a lehető legjobb gondozást szeretnék biztosítani gyermekeik számára” – hozta nyilvánosságra Twitteren az egység. „A kezdeményezés teljes mértékben élvezi az egység és az egységparancsnok támogatását. Reméljük, hogy ez precedenst teremt, és még sok ápolószoba jön létre az hírszerzésnél és a hadseregben általában. A szoba segít a nőknek és a férfiaknak megérteni, hogy nemcsak szakmai, hanem családi életüket is támogatják. Ez nagyon fontos számukra” – jelentette ki S. őrnagy. 

Az egység parancsnokhelyettese, R. alezredes is megszólalt az ügyben, aki úgy fogalmazott:  „Ez az ápolószoba fontos értéket sugall. A hadseregben szolgáló embereket segíti. Ők szülők. A munkájukon kívül más feladataik is vannak. Ennek az ápolószobának a létrehozása jelentős lépés a nők és a férfiak számára egyaránt.”

Fotó: Izraeli határőrnő nézi a Jeruzsálem és a ciszjordániai Rámalláh közötti kalandiai ellenőrzőponton áthaladó palesztin asszonyokat, akik a jeruzsálemi al-Aksza mecsetbe tartanak a mohamedán szent böjti hónap, a Ramadán utolsó pénteki imájára 2012. augusztus 17-én. Ramadánkor a hithű muzulmánok napkeltétől napnyugtáig nem vesznek magukhoz ételt és italt, továbbá tartózkodnak a dohányzástól és a nemi élettől. (MTI/ EPA/ Jim Hollander)

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lövészárok balszárnyán vagy jobbszárnyán lesz kialakítva?

Évek óta ugyanezt mondogatom, ha nem is kötelező sorozás, de: önkéntes alapon mindenkinek lehetővé kell tenni a katonai-fegyveres kiképzést, szolgálatot, legkevesebb 8-10 hónap kell hozzá.
Az izraeliek teljesen emberi módon viszonyulnak a kérdéshez, ez az élet egyik legfontosabb része, ennek megfelelően kezelik.
Az, hogy a katonanők kisgyermeket szoptathassanak, egy kiváló, de teljesen kézenfekvő megoldás.

Szerintem ezek a katonanők nem a harctéren, hanem a hadsereg eü-szolgálatánál teljesítenek, már akiknek szoptatós babájuk van.
De bárhogy van, meg tudják oldani, ez a nagy dolog és nem hiszem, hogy sérülne a gyerek vagy az anya. Sőt...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés