Petíciót indított Dobrev Klára Orbán vétója ellen

2020. november 21. 14:50
Az DK politikusa azt szeretné elérni, hogy Orbán jelenlegi formájában fogadja el az EU költségvetési tervét.

Aláírásgyűjtésbe kezdett Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

Dobrev a Facebookon azt írta„Az nem lehet, hogy tétlenül nézzük, ahogy magyar családok százezrei küzdenek a válsággal, miközben a kormány nem segít nekik. Orbán inkább az Unióval hadakozik, pedig segítséget éppen onnan várhatunk.

Az Európai Unió Magyarországot sok ezer milliárd forinttal segítené a válság leküzdésében, ha Orbán Viktor ezt elfogadná. Ezt a pénzt oda lehetne adni az embereknek, ezt kellene tenni.

Ha te is egyetértesz azzal, hogy ez a pénz jár a magyaroknak, a kormánynak el kell fogadnia, akkor írd alá a petíciómat!”

Összesen 210 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dobrev Klára éppoly hazug, mint a férje.
Az uniós támogatást nem az emberek kapják, hanem a vállalkozások fejlesztésre.
A helyreállítási alapból, beleértve a hitelként felvett összeget is gazdaságfejlesztésre, egészségügy fejlesztésre lehet felhasználni. A hitelt pedig vissza kell fizetni. Amennyiben valamelyik tagállam nem tud törleszteni a többinek kell helyt állni.

Mindebből az is következik, hogy nem Orbán Vétója akadályozza jóváhagyást, hanem az Európai Parlamentben ülő képviselők, mert a kifizetéseket olyan feltételhez akarják kötni, amely az EU alapítói Szerződésben nem szerepel. Mindezt minősített többséggel akarják elérni, holott a Szerződést csak a tagállamok államfők- és kormányfők tanácsa egyhangúsággal változtathatja meg.
Ez olyan trükközés, mint amikor Gyurcsány kormányzása alatt a kétharmados törvényeket feles törvénnyel kerülték ki.

Az is buta aki a petícióját aláírja, mert egy hazug politikust támogat.

Júliusban a DK még a vétó elmulasztását kérte számon Orbántól.

Vadai és Gyurcsány szerint... (idézet.) Orbán elbukta a parlamenti felhatalmazást Brüsszelben - A DK az országgyűlés rendkívüli összehívását kezdeményezi


Orbán Viktor elbukott Brüsszelben. Nem csak kevesebb pénzt szerzett Magyarországnak, mint korábban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hanem a tarisznyájába tett országgyűlési felhatalmazással is szembement. Csak olyan megállapodást írhatott volna alá, amelyben nem szerepel a pénzek kifizetésének jogállami feltétele. Csak olyan megállapodást írhatott volna alá, amelyben civil szervezetek nem kapnak uniós támogatást. Csak olyan megállapodást írhatott volna alá, amely leállítja a 7-es cikkely szerinti eljárást kormányával szemben. Csak olyan megállapodást írhatott volna alá, amely szerint a szegényebb tagállamok nem kaphatnak kevesebb pénzt, mint a gazdagabbak. Ezekből egy sem valósult meg. (idézet vége)

Mar önmagáért emiatt megérte a vétó belengetése.

A kazahsztáni útszéli szellem petíciót szervez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés