Gyurcsány-mentés másként

II. évfolyam 47. szám | Első karakter
2020. november 19.

Kacsoh Dániel

Kordokumentumként is értelmezhető felvétel került fel a minap a legnagyobb videómegosztó oldalra: a Heti hetes 2006. szeptember 24-ei adása. Ebben a műsorban osztotta az észt 1999 és 2016 között az RTL Klubon a balliberális celebvilág színe-java. A végére kifulladó produkció csúcskorában komoly befolyást gyakorolt a közvéleményre, az említett résznek pedig az adott némi pluszt, hogy az egyik szereplő, Hajós András előzőleg a Hír TV-ben lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferencet. Néhány nappal az őszödi hazugságbeszéd kiszivárgása után.

A zenészt ezért a húzásáért rendesen megfeddték, Farkasházy „Teddy” Tivadar kiborult, akárcsak Kéri László. Utóbbi ugyan nehezményezte, hogy a választási győzelem érdekében Gyurcsány átverte a népet, azt azonban elfogadhatatlannak tartotta, hogy emiatt le kellene mondania. Ugyan kérem! A „független” megmondóemberek legfőbb érve már akkor is az volt: bármi jöhet, csak Orbán ne kerüljön hatalomra. Vele szemben minden eszköz megengedhető.

2006 óta sok minden megváltozott. Heti hetes már nincsen, a baloldali médiatúlsúly is apadóban, és tíz éve a Fidesz–KDNP regnál. Ám a jelszó arrafelé ma is ugyanaz. Gyurcsány Ferenc pedig se nem emigrált, se nem vonult vissza, sőt ott tartunk, hogy az ellenzéki térfélen ismét ő a főszereplő. Sikerült elérnie, hogy valamennyi, magát a Fidesszel, egyúttal a 2010 előtti kormányzással szemben meghatározó politikai kísérlet csúfos kudarcot valljon.

Itt a totális önfeladás, avagy szalonnáciból is lehet vadliberális”
Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés