Obama szerint a megosztottság okozója Donald Trump

2020. november 16. 22:56
A Fox Televízió szerint azonban Barack Obama kormánya figyelt meg ellenzéki újságírókat.

Az Egyesült Államok 44-ik elnöke a CBS televízió 60 perc című, heti politikai magazinműsorában úgy vélekedett: azzal, hogy Trump nem ismeri el a választási vereséget, „eggyel több lépést tett nemcsak az elkövetkező Biden-adminisztráció, hanem általában a demokrácia delegitimálása felé. Ez veszélyes út” – fűzte hozzá.

Obama kifejtette: az elmúlt években az az érzés alakult ki, hogy bármi történik is, a hatalom megragadása igazolja azt. A volt elnök állítása szerint ez az érzés nem csak az Egyesült Államokra jellemző, mivel szerte a világban erős emberek és diktátorok szintén úgy gondolják, hogy „bármit megtehetnek a hatalmon maradás érdekében”. Konkrétumok említése nélkül úgy fogalmazott: embereket ölhetnek, börtönbe vethetik őket, meghamisított választásokat tarthatnak, újságírókat hallgattathatnak el.

Állításait több elemző vitatta. A Fox televízió szerint az Obama-kormányzat minden korábbi kormányzatnál gyakrabban használta fel az első világháború idejéből származó Kémkedési Törvényt arra, hogy megpróbáljon elhallgattatni neki nem tetsző újságírókat és vizsgálatot indíttasson bizalmas információkat kiszivárogtatók ellen.

A televízió felidézte: 2013-ban nyilvánosságra került bírósági dokumentumok is tanúsítják, hogy az Obama-kormányzat titokban megfigyeltette a Fox televízió egyik munkatársát, akinek elektronikus leveleit az akkori igazságügyi minisztérium éppen az első világháború idején született törvényre hivatkozva kobozta el. Barack Obama interjút adott a brit BBC televíziónak is. A szerdán adásba kerülő interjúban a többi között arról beszélt, hogy az elmúlt években mélyült az amerikai társadalom megosztottsága, s ezért szerinte Donald Trump okolható.

(MTI)

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bazd meg anyád, rohadék nigger.

Milyen elfogulatlan ez az Obama!...

Obama úgy hazudik, mint a mi demokratáink.
Nem véletlen, hogy Obama is, Biden is Hillary is demokrata.
És az sem, hogy a hazai demokraták annyira szerették volna Hillary győzelmét és örülnek Biden csalással nyert győzelmének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés