Túszejtéshez riasztották a rendőrséget Kanadában, de nem azonosítottak fenyegetést

2020. november 13. 22:46
Egyes hírek szerint több tucat embert ejthettek túszul az Ubisoft montreali székházánál, de a rendőrök nem azonosítottak fenyegetést. Mindenesetre az épületet átfésülik és evakuálják.

Magyar idő szerint este, kanadai idő szerint a délutáni órákban bontakozott ki túszdráma a Ubisoft Montréal főhadiszállásán, a Saint-Laurent Boulevardon, Montréalban. A rendőrség és kanadai hírportálok jelentése szerint valakik megtámadták az épületet, és túszokat ejtettek, így a rendőrök arra kérték, hogy aki teheti, kerülje el a környéket – írja az ign.com

A jelentések szerint az alkalmazottak egy része a konferenciatermekben próbált elrejtőzni a támadók elől, és helikopterről az látszott, hogy voltak, akiket kikényszerítettek a tetőre a túszejtők, illetve oda menekültek a támadók elől. Mentők és kommandósok is a helyszínre vonultak. Állítólag több tucat túszt tartanak fogva az épületben. Eric Pope, a Ubisoft közösségi menedzsere fel is ismerte a tetőre vonult alkalmazottait, csapatának tagjait. A jelentések szerint egyébként más cégekkel megosztva birtokolja az épületet a Ubisoft Montréal, szóval nem teljesen világos, hogy kifejezetten a francia gyökerű nagykiadó ellen irányult-e a támadás.

Frissítés: Délután négy óra előtt a rendőrség közölte, hogy nem tudott fenyegetést azonosítani, de az épületet átfésülik és evakuálják.

Az eseményekről készült néhány videó is.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Ubisoft, mint a Wiki írja: egy videojátékokat készítő cég.
Már csak annyi a kérdés, készítettek-e ilyeneket a Charlie Hebdo szellemében.
De erről SEM kapunk hírt, nehogy...

"https://www.szabadeuropa.hu/

Egy, a Szabad Európa birtokába került hangfelvétel bizonyítja, hogy a köztévénél kimondták: a kampányban a kormányt kell támogatni, akinek pedig ez nem tetszik, az adja be a felmondását.

Cikksorozatunk előző részében azt mutattuk be három forrásunk segítségével, hogy miként terjedt át a külső befolyás az MTVA külpolitikai rovatára, és milyen témák számítottak érzékenynek. Most azt mutatjuk be, hogyan fokozódott a nyomás kampányidőszakban. Egy birtokunkba került hangfelvételen pedig az MTVA egyik vezető szerkesztője egészen nyíltan beszél arról, mik a politikai elvárások az intézményben.

Na, akkor erről is szeretnék állásfoglalást a Mandineren!

darázs 2020. november 14. 8:44
3
@nick89
hazudtok mint mindig"

Azért ott a NER-ben a tények még most se zavarják a gondolataitokat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés