Jobbik: Ne csak a vagyonosokat támogassa a kormány!

2020. november 12. 12:31
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szerint sokan kerültek elképesztő bizonytalanságba.

A felső középosztály és az annál is gazdagabbak mellett „a tipikus, valódi magyar élethelyzetekre” is legyen figyelemmel intézkedéseiben a kormány – sürgette csütörtöki online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Arról beszélt: sokan kerültek elképesztő bizonytalanságba, például a turizmusban és a vendéglátóiparban dolgozók, hiszen vagy már nem is kapnak fizetést, vagy annak összege jelentősen csökkent a járvány miatt, miközben számláikat ugyanúgy kell fizetniük, mint korábban. Az Orbán-kormánynak szerinte az utóbbi időben „egy dologra nem volt ideje: a most bajba kerülő magyar munkavállalók létérdekeivel foglalkozni”.

Az ellenzéki politikus a magyar munkahelyvédelmi alap pártja által kidolgozott elképzeléséről beszélt, hozzátéve, ebből a forrásból mindenkinek fizetnék kieső munkabére négyötödét. Megemlítette: járványügyi védekezési alapot tartanak szükségesnek, amibe minden olyan multinacionális céggel és bankkal befizettetnének pénzt, „amely az utóbbi években rekordprofitokat tudott elérni Magyarországon”.

(MTI)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés