Biden: A járvány, a gazdaság, a klímaváltozás és a rasszizmus kezelésére kapunk megbízatást

2020. november 7. 7:21
„Egyértelmű többséggel nyerjük meg ezt a választást” – szögezte le a demokraták elnökjelöltje.

A járvány, a gazdaság, a klímaváltozás és a rendszerszerű rasszizmus kezelésére kapnak megbízatást – jelentette ki Joe Biden péntek éjjel a delaware-i Wilmingtonban mondott rövid beszédében.

A demokraták elnökjelöltje – aki az eddigi eredmények szerint várhatóan az Egyesült Államok 46. elnöke lesz – azt mondta: „még nem jelentjük be a végleges győzelmet”, de a demokraták nyerik meg a választást. Felsorolta, hogy Pennsylvaniában, Arizonában és Nevadában győzelemre áll.

„Egyértelmű többséggel nyerjük meg ezt a választást” – szögezte le, hozzáfűzve: arra számít, hogy háromszáz elektor támogatását fogja elnyerni. Hangsúlyozta azt is, hogy minden egyes szavazatot megszámolnak, egyben nyugalmat és türelmet kért a választóktól.

Biden kifejtette: nem vár a munkával, elnöksége első napján tervet terjeszt elő a koronavírus-járvány féken tartására. Mint fogalmazott: a járvány egyre aggasztóbb méreteket ölt, már több mint 240 ezer amerikai halt meg, és a gazdasági talpra állás is lassul. „Nincs több elvesztegetni való időnk a pártcsatározásokra” – jelentette ki.

A politikus azt mondta, „megpróbál hidat építeni az ország megosztottsága fölött”, és arra kérte az amerikaiakat, hogy „emelkedjenek felül a haragjukon” és fogjanak össze.

(MTI)

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért nincs meg eredmény, mert még töltik ki a szavazólapokat. Úgy tűnik, jó sokat kellett....

Csaló Biden avagy Stealy Joe.

Az egész elnökválasztást kihagyhatta volna. Szivacsos agyú vén hülye.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés