Debrecenben nyit képzési központot a Mathias Corvinus Collegium

2020. november 4. 17:01
Az ötödik osztályos tanulók – szülői ajánlással – november 20-ig jelentkezhetnek a decemberben induló ingyenes képzésekre.

Debrecenben nyitja meg kilencedik képzési központját a Mathias Corvinus Collegium Fiatal tehetség programja – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel. A közleményben azt írták: az ötödik osztályos tanulók – szülői ajánlással – november 20-ig jelentkezhetnek a decemberben induló ingyenes képzésekre. A programba a diákok az iskolai oktatás mellett kapcsolódhatnak be.

A foglalkozásokon a mindennapi élethez kapcsolódó témákat játékos, gyakorlatorientált módon dolgozzák fel. A tanulók elsajátítják többi között az újraélesztés technikáját, megtanulják, hogyan kell bánni a pénzzel, megismerkedhetnek a robotika tudományával és a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek – ismertették.

A képzés az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetente szombatonként személyes jelenlétet igénylő játékos foglalkozásra épül. A tanulók beszédközpontú angol nyelvórákon és közösségi programokon is részt vesznek. A tehetségfejlesztő munkát – mint írták – neves szakértők, Bagdy Emőke és Kádár Annamária szakpszichológusok is segítik.

A program a közoktatás mellett működő olyan képzési formát biztosít, amely felső tagozatos diákoknak nyújt iskolán kívüli tehetséggondozást, felkészítenek a továbbtanulásra és elősegítik a tudatos pályaválasztást. A közleményben emlékeztettek: a tehetségprogram öt éve indult. Eddig nyolc városban, Veszprémben, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten, Budapesten, Beregszászon és Sepsiszentgyörgyön nyitottak központot. A képzéseken mintegy 700 diák vesz részt, a debreceni központban további 25 diák csatlakozhat hozzájuk.  

(MTI)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés