Ezret közelíti a halottak száma Törökországban

2020. november 1. 10:18
Áder János köztársasági elnök táviratban fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdogannak.

„Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy a Törökország égei-tengeri partvidékét sújtó tegnapi tragikus földrengés számos áldozatot követelt, sokakat megsebesített, és komoly anyagi károkat okozott. Engedje meg, hogy Magyarország népe és a magam nevében ezúton fejezzem ki őszinte részvétemet az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi teljes felgyógyulást kívánjak a sérülteknek. Biztosíthatom arról, hogy a baráti török nép mind a mentésben, mind a komoly károkat szenvedett települések újjáépítésében számíthat a magyarok segítségére és közreműködésére” – áll Áder János szombati részvéttáviratában, melyet a pénteki földrengés nyomán küldött a török államfőnek.

A péntek délutáni 7-es erősségű égei-tengeri földrengést Athéntól Isztambulig lehetett érezni, eddig mintegy félszáz halottja és 1000 sérültje van. Hajnalban ki tudtak menteni egy 70 éves férfit egy ház romjai alól a nyugat-törökországi Izmirben, másfél nappal a földrengés után, de közben a halálos áldozatok száma 46-ra nőtt.

Törökországban 44 a halálos áldozatok száma, a görögországi Számosz szigeten pedig kettő. A sebesülteké több mint 900, túlnyomó többségük szintén törökországi. Izmirben legkevesebb húsz épület dőlt össze. A mentésben mintegy ötezer ember vesz részt, és 20 keresőkutyát is bevetettek.

(MTI)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés