Felfüggeszti az oktatást a Színművészeti kuratóriuma

2020. október 30. 17:10
Az egyetemen sem a higiéniás, sem a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem érvényesülnek a kuratórium szerint.

Rátóti Zoltán a Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriumi elnöke nevében az egyetem diákjait és dolgozóit a következő döntésről tájékoztatta: felfüggesztik az oktatást, mert az egyetemen sem a higiéniás, sem a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem érvényesülnek – írta meg az Origo.

Íme a tájékoztatás teljes szövege:

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem létesítményeit megbénító hallgatói blokád miatt az Egyetem új vezetői 2020. október 1. óta nem tudják elfoglalni hivatalukat, melynek okán immár egy hónapja egyetlen érdemi döntéshozó sincs az egyetemi létesítményekben. Az Egyetem új vezetése így nem lát rá belülről az oktatás tényleges folyamatára, ez pedig ellehetetleníti a valós oktatási tevékenység nyomon követését és a felelős vezetői döntések meghozatalát.

Szintén jelentős problémát okoz, hogy az általunk megismert adatok alapján az Egyetem elfoglalt létesítményeiben a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem, vagy csak részben érvényesülnek, a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületekben rendszeres az alkoholfogyasztás és a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok megszegése. Ilyen körülmények között az oktatás feltételei az SZFE létesítményeiben felelősséggel nem biztosíthatóak.

A fenti körülményekről az Egyetem tájékoztatta az Oktatási Hivatalt, amely kiadott végzésében az Egyetemen kialakult vis maior helyzet soron kívüli megszüntetésére szólította fel a fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriumát. Ennek alapján a Kuratórium úgy döntött, hogy az őszi szünetet követően az oktatási tevékenység a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a helyzet tisztázásáig felfüggesztésre kerül, a hivatali munkavégzés pedig 2020. november 1. után visszavonásig továbbra is az Egyetem kancellárja által elrendelt otthoni munkavégzés szabályai szerint folytatódik.

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriuma egyben felkéri az Upor László által vezetett max. 3 fős tanári, és a Csarnai Mihály által vezetett max. 3 fős hallgatói delegációkat, hogy jelenjenek meg 2020. november 2-án 11:00 órakor a Bajor Gizi Színészmúzeum (1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 16) tárgyalótermében a tanév további sorsát, illetve az Egyetemünk jövőjét érintő egyeztetésre, melyen részünkről a Kuratórium képviselői és az Egyetem új vezetői lesznek jelen. Bármelyik tárgyalófél hiányában az egyeztetést eredménytelennek tekintjük. Az esemény nem lesz nyilvános, az ott elhangzottakról ugyanakkor jegyzőkönyv készül. Egyben felhívjuk a figyelmet a járványügyi szabályok betartására, különösen a maszkviselési kötelezettségre.

Kép forrása: SZFE HÖK hivatalos Facebook-oldala

Összesen 207 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet hazaballagni............

Buzi bazár bezár.

A nép, az istenadta nép.............szarik ezekre az idiótákra..

Az állam az általa működtett "egyetemet" úgy szervezi át, ahogyan jónak látja. Nem az oktatás anyagát, nem az oktatás mikéntjét határozta meg. Ha ez nem tetszik, lehet alapítani másik tanintézményt.

Semmi új poszt az SZFE HÖK és a Titkos egyetem oldalain napok óta..

Hogy neked milyen igazad van, - most az egyszer.
Ezek a színművészetis palánták milyen alapon akadályozzák meg ezt a konszenzust?
A farok csóválja a kutyát?

"A tisztességes úton haladni kívánóknak, a közösen munkálkodni akaróknak, nem a párbeszédre, a konszenzusra törekvés a helyes útjuk, a saját akarat másokra erőltetése helyett?"

Minden színészhallagató? Ezt miből gondolod? Ezt a sóhivatalt, ezt a libsi keltetőt magára kell hagyni, kiszállni a finanszírozásból, oldják meg ők. Aczél elvtárs szelleme még 30 év után is itt van.

Aki látta az SZFE épületében készült fotókat a borzalmas állapotokról, az mindentől függetlenül helyesli a döntést.

Az a kormány, amelyiket az adófizető nép választott. Tudod, többek között azért is választjzk öket, hogy az adóforintjainkből fenntartott intézményekkel kapcsolatban meghozzanak döntéseket.

A következőt is. Rajtunk nem fog múlni. Remélhetőleg elégen leszünk.

Nyilván időhúzásra játszottak volna. Még nincs vége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés