Novák Katalin: A csok teljes összege felvehető lesz többgenerációs otthonokra

2020. október 28. 10:19
Januártól, például tetőtér beépítésére.

Január elsejétől akár 10 millió forintos támogatást is kaphatnak a gyermekvállalás előtt álló vagy már gyermeket nevelő fiatalok új többgenerációs otthon létrehozására – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Novák Katalin közölte: a kormány támogatja az új többgenerációs otthonok létrehozását, ezért január elsejétől a családi házak tetőtér-beépítéséhez is igénybe vehető a családi otthonteremtési támogatás (csok) akár maximális összege.    

A miniszter gyakori élethelyzetnek nevezte, hogy egy családban a családi ház tetőterét beépítené egy fiatal pár, hogy ott neveljék gyermekeiket. Ők egy gyermek vállalása vagy nevelése esetén 600 ezer forintot, két gyermek esetében 2,6 millió, három gyermek nevelése vagy vállalása esetén 10 millió forintot vehetnek igénybe vissza nem fizetendő támogatásként – mondta.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy család, nagy segítség. Van sok előny. Aki gyereket nevel, még akkor is gyakran szorul segítségre, ha "csak" az otthont viszi. Nagy különbség, h. kell-e félórás segítségért egy-egy órát utazni pl. vagy a segítség otthon van.

Normális esetben, és az esetek többsége normális, jó nagyon közel lakni. Az időseknek is jobb, néha nekik van szükségük segítségre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés