Márki-Zay nem szeretne egy korrupt kormány miniszterelnöke lenni

2020. október 28. 7:37
A hódmezővásárhelyi polgármester az Indexnek adott interjút.

Ha füstös szobákban dől el, hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, akkor nekem nem sok esélyem van” – jelentette ki a polgármestere, aki szerint egy baloldali jelölttel nem lehet leváltani Orbán Viktort 2022-ben – írta meg az Index. A feladathoz kell megtalálnunk az ideális személyt, ezért először programra van szüksége az ellenzéknek, nem vezetőre – véli Márki-Zay, aki elárulta azt is, ha a pártok olyan célokat fogalmaznak meg, amellyel nem tud azonosulni, akkor inkább polgármester maradna Hódmezővásárhelyen.

Bíró László nem volt korrupt, csak ügyeskedett

Nem akar korrupt kormányt vezetni, de szerint ez nem áll ellentmondásban azzal, hogy egy olyan jelölt mellett kampányolt a borsodi időközi választáson, akiről Hadházy Ákos azt állította, hogy visszaélt az Európai Uniótól kapott fejlesztési forrásokkal, amelyről tájékoztatta az ellenzéki pártok vezetőit is. Politikustársával szemben ő nem lát korrupciógyanút Bíró László ügyében, szerinte csak ügyeskedett az uniós pénzekkel.

Számít egyébként a korrupcióüldöző politikusra 2022-ben, de szerinte addig ki kell békülnie a pártokkal, akik most nem akarják őt újraindítani a következő választáson. „Nem vagyok hajlandó olyan vállalkozókat elítélni, akik a saját ingatlanjukat fejlesztették Európai Uniós pályázatokból” – jelentette ki Márki-Zay, aki elmondta, a feleségének cége is hasonlóan járt el. Mielőtt azonban bárki azt hinné, hogy mentegeti a korrupciót, helyette inkább jöjjön el Hódmezővásárhelyre, és nézze meg, hogy mit csináltak ott.

Márki-Zay számon tartja a cigány vállalkozókat

A településvezető egyébként számon tartja kik a cigány vállalkozók a városban, de ebben nem lát kivetnivalót, szerinte ugyanis a felzárkóztatás miatt van erre szükség, de a közbeszerzéseken ettől még az nyer, aki a legjobb ajánlatot adja. Arról nincs listája, hogy kik a melegek a Fideszben, de ettől függetlenül sokakról tudja, hogy homoszexuálisak, ő azonban egy olyan országot szeretne, ahol a jobboldali politikusok is felvállalhatják a szexuális hovatartozásukat.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint hamis az a vád a Fidesz részéről, hogy ők a 2010 előtti kormányzást hoznák vissza, ahogy azt is kikéri magának, hogy az ellenzék vezető ereje Gyurcsány Ferenc és pártja lenne, szerinte a Demokratikus Koalíció önállóan egyetlen körzetet sem tudna megnyerni 2022-ben. „Nincs befolyásom a pártok felett, ezért tudok mindegyikőjükkel együttműködni” – jelentette ki Márki-Zay, aki ugyan szakértői kormányt szeretne, de szerinte a többi szereplő inkább pártemberekben gondolkodik, akik hajlamosak egymás között elosztani a minisztériumokat.

A teljes interjút megtekintheti itt.

Kép forrása: Indavideó

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Márki-Zay megint zaj-ong: felfújt ego-ja nagyobb mint a tényleges hozzáértése. Szereti fényezni magát, de benne ténylegesen nem látható egy szuverén politikai gondolkodó alakja. Szép általánosságokat tud mondani / ki nem? /, de originálisat nem. Amúgy polgármesterként is azok segítették hatalomra, akiket most kritizál. Azaz: miniszerelenökként sem tudná szuverén módon az országot vezetni, hanem ugyanúgy hányódna, mint ahogy ebben az interjúban is mond ezt is, meg azt is...

Itt tart már az ellenzék, hogy egy huszadrangú, semmi produktumot felmutatni nem tudó, Kanadából hazatelepült ügynök illegeti magát a miniszterelnök jelöltségért. Erőltetett jobboldalivá mázolt mondanivalóval.

Meg az ellenzéket sem látja át, miért és hogyan működik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés