Drámai a vírushelyzet Oroszországban

2020. október 26. 12:53
„Holttestek mindenhol, holttestek, holttestek” – hallható a Daily Mail birtokába került felvételen.

Egy egészségügyi dolgozó mutatta meg, hogy a koronavírus milyen súlyos károkat okoz Oroszországban. „Holttestek mindenhol, holttestek, holttestek” – hallható a férfi hangja a videó közben, amikor körbevezet egy folyosón valamint benyit egy boncszobába, amelyet jellemzően posztmortem vizsgálatokra használnak, de ezúttal holttestek vannak benne felhalmozva – áll a Daily Mail által közzétett videón.

A felvételt a szibériai Novokuznyeck városában rögzítették, 300 mérföldre a kazah határtól. Oroszország jelenleg a vírus második hullámától szenved. Hétfőn az ország 17 347 új vírusos esetről számolt be, ami egynapos rekord. Az összes megbetegedés száma ezzel 1 531 224-re nőt, 219 halálesetet jelentettek a vírus miatt, ami egy hete a legalacsonyabb napi szám, de fennáll annak a gyanúja, hogy számos esetet nem tartanak nyilván, így a valódi áldozatok száma akár háromszoros is lehet – írja a Daily Mail.

„Van itt egy folyosó, és az tele van” – mondja a férfi, miközben a padlót borító testzsákokat mutatja. A Kemerovo régió helyi egészségügyi minisztériuma megerősítette a videó hitelességét. A jelentések szerint Oleg Evszát, a minisztérium helyi osztályvezetőjét Szergej Civiljev kormányzó – aki maga is fertőzött –, a videó nyilvánosságra kerülése után menesztette. Egy közlemény szerint: „Tekintettel az esetek számának növekedésére az elmúlt három hétben, nőtt a halálozások száma. Az elhunytak elbocsátásának késedelme miatt mintegy 50 holttestét tároltak” – közölték az eset kapcsán a hatóságok. 

(Forrás: Daily Mail)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De itt van a Szputnyik V!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés