Fekete-Győr András lehet Böröcz László ellenfele

2020. október 21. 15:30
„Nincs kőbe vésve, hogy a 2018-as nyerteseket indítja az ellenzék 2022-ben is” – állítja Fekete-Győr András.

Pénteken sajtótájékoztató keretében jelentette be Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke, hogy pártja 2022-ben újraindítaná jelenlegi képviselőjét, Csárdi Antalt Budapest 1-es választókerületében. A V. és I. kerület egy részét, valamint a Palotanegyedet magában foglaló Belvárosban ugyanis Csárdinak sikerült legyőznie a fideszes Hollik Istvánt 2018-ban, ezzel pedig nemcsak a kormánypártok elől hódította el a körzetet, de megszerezte az LMP történetének első egyéni képviselői mandátumát is – írja az Index. 

Csárdi Antal 2018 áprilisában közel hét százalékponttal verte meg Hollik Istvánt (48,73–41,81 százalék), aki helyett a Fidesz Böröcz Lászlót indítaná 2022-ben. A választás előtt a momentumos Fekete-Győr András és a párbeszédes V. Naszályi Márta, az I. kerület jelenlegi polgármestere is visszalépett, de így tett Juhász Péter, az azóta megszűnt Együtt nevű ellenzéki párt akkori vezetője is. A jobbikos Losonczy Pál ekkor 6,39 százalékot szerzett. 

A 2018-as győztes Csárdi tehát újra bejelentkezett a körzetért. Erre reagált Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, aki kijelentette:„nincs kőbe vésve, hogy a 2018-as nyerteseket indítja az ellenzék 2022-ben is”. A Mandiner információi szerint Fekete-Győr András bejelentésének hátterében az áll, hogy ő maga kíván indulni Csárdi Antal helyett a belvárosi körzetben. Az Index szerint ez azért is van, mert „a korábban domináns MSZP és Jobbik helyett ma már a Demokratikus Koalíció és a Momentum az ellenzék két vezető ereje, ezt pedig az egyéni körzetek szintjén is szeretnék érvényesíteni” – írják. 

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jogos a kérdésed, és egyre inkább az lesz.

Mert hogy a moslékkoalíció hat-hét-akárhány pártja nem mostanában fog önállóan elindulni választáson. Bármilyen választáson.
Ebből pedig az következik, hogy elég groteszk módon csak és kizárólag a közvélemény-kutatások maradnak (és lám, immár forgatja is Fekete-Győr serényen ezt a fegyvert).

Hollik valóban óriás hiba volt. Most sem értem, miért szerepeltetik annyit. Egyike a leggyengébbeknek. És most még diplomatikus vagyok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés