Oroszországban novemberben megkezdődhet a tömeges védőoltás

2020. október 20. 13:02
A Szputnyik vakcina tömegtermelése öt helyszínen zajlik, jelentős mennyiségben, közölte Vaszilij Ignatyjev, a vakcinát gyártó R-Pharm gyógyszergyár vezérigazgatója.

November végén megkezdődhet a Covid-19 elleni tömeges védőoltás Oroszországban – jelentette be Vaszilij Ignatyjev, a Szputnyik V elnevezésű első orosz vakcinát gyártó R-Pharm gyógyszergyár vezérigazgatója kedden egy moszkvai innovációs fórumon.

„Erről szó szerint minden nap tanácskozunk, folyik a munka. A Szputnyik vakcina tömegtermelése öt helyszínen zajlik, általános megítélés szerint jelentős mennyiségben, és a tömeges vakcináció november végétől, december elejétől kezdhető meg" – mondta Ignatyjev. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester hétfőn azt írta honlapján, hogy a lakosság tömeges védőoltása december-januárra várható.

A Gamaleja Intézet által kifejlesztett, augusztus 11-én bejegyzett Szputnyik V emberi adenovírus alapú vektorvakcina „posztregisztrációs” tesztelése jelenleg 40 ezer önkéntesen folyik Moszkvában. Ezzel párhuzamosan oltják a veszélyeztetett csoportokat, köztük az egészségügyi dolgozókat és a pedagógusokat. A novoszibirszki Vektor kutatóközpont által kifejlesztett EpiVacCorona peptidvakcinát október 14-én jegyezték be, és ugyancsak 40 ezer embert vontak be a kipróbálásába Oroszország több régiójában, köztük 150 65 évnél idősebb önkéntest.

A Csumakov Intézet által kifejlesztett teljessejt-vakcinának klinikai tesztelése hétfőn kezdődött meg 300 önkéntesen Kirov megyében. Bejegyzése a várakozások szerint még idén megtörténhet.

(MTI)

(Fotó: Egészségügyi dolgozó előkészíti a koronavírus (SARS-CoV-2) elleni vakcinát, mielőtt beadná egy önkéntentesnek egy moszkvai kórházban 2020. szeptember 17-én. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te tudsz valami olyan infót, amit én nem? Az eddigi összehasonlító tesztek szerint az orosz vakcina produkálta a legnagyobb ellenanyagtitert a versenyzők közül. Egy lipsinek elég az oroszundor, hogy faszságokat terjesszen? Be szép lenne, ha patakiattiláznod kellene...

De lipsi, annyira hüje azért nem lehetsz, hogy ne fogd fel, azt kérdeztem tőled, tudod e egyáltalán mi az amihez hozzáröffentél?

Te a csalás nem Joker-ágához tartozol az már biztos... Szóval seghüjén, nulla tudással, beokádod az internetes térbe, hogy geci Sputnik, geci oroszok és mikor pofán váglak elkezdesz pislogni...

Kedves jolly 77!

Sajnálom, hogy kiteszed magad a kritikus megjegyzéseknek, ezért engedd meg, hogy segítsek Neked. A Gamaleja Intézet vezetője egy világhírű,egyébként zsidó származású professzor, s a tárgyban szereplő kutatásuk méltán váltott ki nagy fokú érdeklődést nemzetközi vonalon is. Az is elárulom Neked, hogy a vakcinát Izraelben is tesztelik, s hidd el, hogy ott legalább annyira vigyáznak az emberekre, mint itthon Orbán Viktor.

Valamit azért lebecsülni, mert például orosz, de bármely más országról lehet szó, több mint prejudikáció.

Válaszok:
bispora | 2020. október 20. 17:02

Ráadásul az adenovírus alapú Sputnik V vakcina mellett két napja engedélyt kapott EpiVacCorona néven egy mesterséges, peptid vírus epitópot használó teljesen más elvű vakcina is-szintén meggyőző fázis 2 eredményekkel. Ez a Vector Institute, Siberia fejlesztése. A slusszpoén, hogy nemsokára kész a harmadik, eltérő elvű vakcinájuk is. Milyen gagyi már- mint a Sabin cseppek voltak 1959-ben, amivel az oroszok a gyermekbénulást tudták kiktatni- mondanám Jollynak ha még itt lenne...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés