A lehető legkeményebb fellépést ígérte Macron a bestiális tanárgyilkosság kapcsán

2020. október 17. 11:37
A lehető legkeményebben fel fog lépni a francia állam a köztársasági eszme védelmében – reagált szombaton a francia kormányfő arra az előző napi bestiális gyilkosságra.

A lehető legkeményebben fel fog lépni a francia állam a köztársasági eszme védelmében – reagált szombaton a francia kormányfő arra az előző napi bestiális gyilkosságra, amelyben egy csecsen diák késsel megölt, és lefejezett egy középiskolai történelemtanárt Párizs külvárosában. „A köztársaságot szúrta szíven egyik védelmezőjén keresztülaz iszlamista terrorizmus” – írta a gyilkosságról Jean Castex kormányfő Twitter-üzenetben.

„A tanáraival szolidaritást vállalva az állam a lehető leghatározottabban fog reagálni, azért, hogy a köztársaság és annak polgárai szabadon élhessenek. Soha nem fogjuk föladni. Soha.” – üzente a kormányfő. Előző nap hasonlóan határozott hangnemben beszélt Emmanuel Macron francia elnök a gyilkosság helyszínén. A tanár az óráján megmutatta diákjainak a Mohamed prófétáról készült karikatúrákat, amikor a szólásszabadságról beszélt. Az osztályból több tanuló szülei is tiltakoztak emiatt, és a tanárt állítólag megfenyegették.

Pénteken egy 17 éves csecsen fiú a nyílt utcán késsel megölte a tanárt, és levágta a fejét. A tettest a rendőrök lelőtték, mert nem engedelmeskedett a felszólításuknak. A hatóságok őrizetbe vették az elkövető több családtagját. 2015 januárjában Párizsban két dzsihadista merénylő vérfürdőt rendezett a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztőségében: 12 embert agyonlőttek, 11 másikat megsebesítettek. A terrortámadást azzal indokolták, hogy bosszút akartak állni azért, mert a lap karikatúrákat közölt Mohamed prófétáról.

(MTI)

Fotó: MTI/ EPA/ AFP/ Ludovic Marin

Összesen 179 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak félrevezetés, a libsik szokásos trükkje.
Hollandiában Rutte, a választási kampányban: A migránsok beáramlását ésszerű keretek közé fogjuk szorítani. Ugyanő, a választások másnapján: Hollandia mindig befogadó ország volt, ez jellemző ránk.
Svédország, a napokban, Löfve szoci miniszterelnök: Látható, hogy a multikultúra elérte a határát. Ez is csak beetetés, hogy ezután másként lesz, ha bnyernek, ugyanott folytatják.
Macron: ugyanaz, "A lehető legkeményebben fel fog lépni a francia állam a köztársasági eszme védelmében"... Mit jelent ez dekódolva? A köztársaságban mindenki egyforma, nincs fefér, vagy fekete, arab vagy keresztény. Ez ennyi, de a franciák többsége ma is beveszi.
------------- Egy hsz a K-Infóról. jól jellemzi a helyzetet:
"MES • 16 órája
Francia forradalmi hagyomány.
Egy szavuk sem lehet … :(("

"Bertand Bakonyi Bertold • 14 órája
Sajnos még erre sem hivatkozhatnak. A forradalomcsináló elit 95%-a valódi francia volt. Felvilágosodáshívő, szabadkőműves köcsögök, a mai drogos, buzi, libbantak méltó elődei. A zsidók a forradalom előtti Franciaországban, mint minden rendes országban, ki voltak szorítva a közéletből. A forradalom egyik "vívmánya" volt hogy teret nyitottak nekik..."

Most már oda jutottak, hogy a franciáktól elvették a teret azok, akiknek egykor, 1789-ben "odaadták"... Macron Chirac óta már a seggdugacsa a Talmud&Co.-nak...miközben franciáknak országa már nincs...

Ejrópai értékek..

Már le van lőve. Előbb kellett volna keménykedni.

Az azért megérne egy misét, hogy egy középiskolás diák hol tanulja meg,
miként kell lefejezni egy embert. Mert nem triviális.

"A lehető legkeményebben fel fog lépni a francia állam a köztársasági eszme védelmében, ezért a muszlim vallást betiltjuk és a további migrációt leállítjuk iszlám országokból, valamint deportáljuk a migráns hátterű bűnözőket" reagált szombaton a francia kormányfő arra az előző napi bestiális gyilkosságra"

a legkemenyebb fellepest?
kibasszatok vegre az osszes muszlim bevandorlot?
kotve hiszem.
mas pedig itt nem lesz eleg.

Nem lett ettől Európa jobb hely.

A természet irtózik az űrtől. A kereszténység a népesség talán 20%-át érdekli még, a muszlimok pedig akadálytalanul jönnek befelé, nem kevés pénzébe kerülve a befogadó országoknak. Talán okosabb lenne a bennszülöttek gyermek vállalását támogatni, a pénz csodát tud tenni.

Mások vallásából NEM űzünk gúnyt. Nagy öngól volt a szerkesztőség mellett kiállni a Charlie Hebdo ügyben. SEMMI köze NEM volt a szólásszabadsághoz annak, amit műveltek.

Másfelől NEM ölünk. Ami van, az tomboló értékválság, halálos áldozatokkal.

Talán leginkább a társadalom vélemény befolyásolói az okai a

annak, ami elszabadult először a fejekben, azután cselekvésileg. Az utóbbihoz a gyenge és lehetőleg értéksemleges állam eszméje is kellett.

Az idegen NEM annyira szép.

viszont a rohadt reklamotokat beallithatnatok hogy hang nelkul jojjon be, mert megnyitom az oldalt es ugy elkezd nyenyereszni a hegedu hogy majd leugrik az asztalrol a gep.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés