SZFE-s hallgatók: megerősítjük a blokádot!

2020. október 16. 18:35
A péntek esti sajtótájékoztatón a diákok közölték: „elutasítják az épületek kiürítésére irányuló rendelkezést”.

Sajtótájékoztatót tartottak az SZFE-s diákok a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épület előtt. Mint arról korábban írtunk, Szarka Gábor kancellár elrendelte, hogy minden egyetemi polgárnak el kell hagynia az Egyetem épületeit. Ugyan a kancellár korábbi nyilatkozatában kiemelte, hogy „nem lezárásról, hanem az őszi szünet előrehozásáról van szó”, az SZFE hallgatói nem értenek egyet a kancellárral, így a kancellár rendeletére válaszul 

a diákok péntek este a Vas utcában gyűltek össze, hogy kifejezzék: visszautasítják a kancellár „ultimátumát”.

Mint fogalmaztak: „nem kérnek a Szarka Gábor által bejelentett, előrehozott őszi szünetből”. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott:

„mi, az SZFE hallgatói az épületek kiürítésére irányuló rendelkezést elutasítjuk”.

A kinevezett rektorhelyettes a hallgatók szerint törvénybe ütközően nyerte el megbízatását, ezért az általa kiadott utasítást sem tekintik jogszerűnek – indokolták véleményüket az egyetem diákjai.

Cikkünk frissül.

Címlapkép: Facebook

Összesen 474 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem mindenki tudta, hogy nem mennek el. A kiürítést a diákok megakadályozták, erről jegyzőkönyv készült a HVG szerint.
Biztos, hogy van B és C terv is.

A Klubrádió élőben számol be a történésekről. Szarka kezdeményezése eleve rossz volt, csak olaj volt a tűzre, fellobbantotta a harci kedvet, s éghet tovább a kormány. Nincs senki sem kormányoldalon, aki végre képes lenne érdemben kezelni ezt a forró krumplit? Balgaság abban hinni, hogy hagyni kell őket, majd megunják. Nem fogják, ez kezdete a 22-es, Orbán megbuktatását célzó forgatókönyvnek. Innentől kezdve permanens feszültségkeltés lesz napirenden.

A fővárosi orvosok huszonkét százaléka nem akarja aláírni a tervezett munkaszerződést, a nővéreket sztrájkra szervezik. Az SZFE - majd a forradalomról, Orbán megdöntéséről kiadandó Fehér Könyvben is ez fog szerepelni Auróraként - a kezdet, a főpróba, a kormányzati reagálás/képtelenség/ tesztelése.

A kormány nyisson egy fiókot, ahová el lehet juttatni a megoldási javaslatokat, hátha az emberek kreatívabbak. Minden erőszakos fellépés kizárt. Bűnös ez a tehetetlenség.

Válaszok:
Megtalálta | 2020. október 16. 20:05

Ugye arra gondolsz, hogy megy a kormánypárti szsavazók kifárasztása? Egyik oldalon sem szeretik az alacsony problémamegoldó képességekkel rendelkező politikusokat. A fárasztás=ötlettelenség.

Hvg kommentmezőben szinte könyörögnek az erőszakért... nyíltan leírják, hogy annak kiprovokálása a cél, hogy aztán a videókat majd mutogathassák Nyugaton...

Upor László maga jelentette be, hogy 10 covit fertőzött van a tanulók között. Már nincsenek az épületben.
Eddig is laktak valahol. Most mennek haza szünetre és nem egy héttel később.
Azt ugye te sem gondolod, hogy a hivatalos őszi szünetben elhagyták volna az épületeket.

Akkor a Fővárosi Önkormányzat fizeti a villanyt, fűtést, internetet, Vibert ugye?

Várható volt, hogy nem fognak kimasírozni.
Viszont nem tudják a mi következő lépésünket, mert hogy így tarthatatlan ez a helyzet.

Válaszok:
pollip | 2020. október 16. 19:20

Azt csinálják, ami várható volt. Remélem, hogy ezt azért előrelátta a vezetőség is.

A diákok szeretnék kierőszakolni, hogy erőszakal távolítsák el őket. Szerintem, a közegészségügyi hatóságoknak kellene intézkedniük.

Ahhoz képest, hogy színész tanoncok, öt perces beszédet nem tanul meg kívülről a beszélő.

Válaszok:
Sulammit | 2020. október 16. 23:02

Igen, köszönhetően a teljes baloldali médiafölénynek, a jobboldali média végtelen gyengeségének, szakmai felkészületlenségének. A Klubrádió mellett, ma is áthallgattam a Karc FM, Paláver nevezetű betelefonálós műsorába.

Stefka, Jurák és Lentulai fárasztja felváltva a nagyérdeműt, kedélyesen elbeszélget benne a két Kőrösi testvér, szidják a panelben lakókat, szélesítve a Fidesz táborát, naponta ugyanaz a demagógia, felkészületlen, stílustalan műsorvezetőkkel.

Lentulai ma úgy kezdett el műsort vezetni, hogy nem tudott Biden, Lengyelországot és Magyarországot aljasul bíráló kijelentéseiről. Egy betelefonáló hívta fel rá a figyelmét. Hogyan engednek úgy műsort vezetni bárkinek, hogy nem tájékozott a napi aktualitásokról. A Karc FM-nek vannak értékes műsorai is, de az interaktív, a szavazókat aktiválni hivatott Palávert akár meg is szüntethetnék. S mindezt a Fidesz részéről senki nem veszi észre.

A média a Fidesz kormányzás egyik leggyengébb pontja, a tömegkapcsolatok hiánya mellett. S nem látni, hogy Viktor felállította volna máris a 22-es vezéri sátrat, miközben az ellenzék elvtelen kompromisszumok árán, de tömöríti a sorait, s mögötte óriási külső anyagi és média támogatás is áll, s egyre nyilvánvalóbban tervszerűen megkezdte a lassú teljes pályás letámadást. A levegőben már ott van a lőporfüst.

Óriási a tét, országunk jövője. Gyermekeinké, unokáinké. Felelősen gondolkodó ember nem viszonyulhat a mai történésekhez Pató Pál módjára. Nem értek egyet egymás altatásával.

Ha figyelmesen olvastad volna a hozzászólásaimat, akkor tudnád, mindenféle rendőri erőszak ellen léptem fel. Idézz tőlem ennek ellenkezőjét, nem tudsz. Nem akarlak megsérteni, így csak ennyit reagálok.

A kormány ura a helyzetnek, minden lépése stratégiailag és taktikailag is jól kiszámított, napról napra egyre szélesebb tömegek állnak be mögénk, egyetértve azzal, hogy képesek vagyunk az SZFE hallgatóinak meggyőzésére, érveink elfogadtatására, szándékaink érvényre juttatására, amit alátámasztanak a sztrájkolók napi megingásai, a sztrájkolók egyre nagyobb mérvű lemorzsolódása, növekvő megosztottságuk, a dolgozó parasztság és értelmiség mellettünk való kiállása.

helytelen mindenfajta defetizmus, türelmetlenség, értetlenség, ami rontja a dolgozó nép belénk vetett bizalmát.

Kedves fagyongy!

valami ilyesmire gondoltál, ezzel egyetértesz?

Na, de a nagy kérdés, hogy mit kéne csinálni? Rájuk hagyni nem lehet a dolgot, nem fognak maguktól szétszéledni. Békés megoldásra, tárgyalásra, párbeszdére nem hajlandóak, arra hivatkoznak, hogy a kuratóriumtagjai szerintük illegitimek. Erőszakot nem lehet alkalmazni, mert az olaj a tűzre.

Ha viszont ezeket az opciókat mind kihúzzuk, akkor milyen megoldás marad?

Válaszok:
Türelem | 2020. október 16. 20:46

Az biztos, hogy ezeket a kis rohadékokat masszívan támogatják a háttérből.

Valószínű, hogy csak fárasztás megy, mert nem gondolnám, hogy komolyan gondolta Szarka, majd a diákok szépen elvonulnak.
A vírusra hivatkozás és fertőtlenítés elég gyenge ok.

Feltételezem, hogy a lázongók azt hiszik, az egész cirkuszt sértetlenül megússzák. Nemhogy az egyetemről nem rúgják ki őket, de még évet sem kell csúsztatniuk. Ezen kívül arra is kíváncsi lennék, hogy miből élnek, kinek a pénzét költik, miközben nem csinálnak semmit.

A napokban olvastam, hogy a hallgatói rendszerbe kerülnek be a bejegyzések, miszerint órákat tartanak, satöbbi. Ezt mégis hogy? Hogyan lehetséges, hogy ez az egész még működik, hogy lehet az, hogy a lázadozó alkalmazottak fizetést kapnak?

Igen, ez is egy lehetséges forgatókönyv.

Olvasd el Harangláb javaslatait, amikkel magam is egyetértek, s lehet tovább gondolni, például egy különálló főiskola gyors létrehozásával, s minden állami finanszírozás azonnali leállításával. Vegye le a kormány a bilincset a fiatalokról, nyissa meg számukra a magán színitanodák nyújtotta szabadságot.

Emberek ezrei kerülnek az utcára munkahelyük megszűnése miatt, pedig lojálisak a munkaadókhoz.

Az egész sulit be lehet szüntetni

Ki fog először pislogni?

Zsámbéki osztályán csodálkoztam, a leköszönő videójukkal cikizték a kormányt. Olvasták a szöveget, a súgógépről, rosszul hangsúlyoztak és tök dedósra sikerült az "előadásuk". Szintén 5 perces fércmunka volt.

Válaszok:
pollip | 2020. október 17. 6:25

Azt mondta Müller Cecília, jól vannak, otthon vannak.

Nincs meg bennük az igény, hogy bemutassák a képességeiket.
A tegnapi felolvasó nagyon gyatra volt.

Most kell bejelenteni, hogy az állam nem ismeri el ezt a félévet.

Válaszok:
rezvez | 2020. október 17. 9:40

Hogy is mondta Dollárpapa?
'Éljen a haza, menjetek haza.'

Van idő, nem sürgős. Nem kell minden évben több tucatnyi színészt képezni. Kimaradhat pár év.

Teljesen meg kellene szüntetni az állami színészképzést. Menjen piaci alapon.

Ne viccelj! Öt perces felszólalást képtelenek még anulni, makognak, hangsúly nincs, nem tudnak artikulálni.
Ahogy egyre többször megmutatják magukat, egyre rosszabb kép alakul ki róluk.

Jövőre Nobel Békedíjra terjesztik fel őket. :)

Privatizálni ezt az egyetemet!
A főváros megveheti.
Vagy ha nincs vevő akkor bezárni.
Sok gyárral és üzemmel megcsinálták ezt.

Amennyiben Orbán Viktor kíváncsi a témával kapcsolatos közhangulatra, akkor ezt /is/ elolvassa, benne a sok konkrét megoldási javaslattal. Viktor! megéri a fáradtságot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés