Biden Belaruszhoz hasonlította Magyarországot és Lengyelországot

2020. október 16. 10:46

Joe Biden a NATO szétfeszítésével gyanúsította meg Magyarországot és Lengyelországot, valamint Fehéroroszországhoz és egyéb totalitárius rendszerekhez hasonlította hazánkat.

2020. október 16. 10:46
null

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje az ABC News csatorna által Philadelphiában szervezett, csütörtöki választási fórumon Lengyelországot és Magyarországot totalitárius rendszerekkel említette együtt, és Fehéroroszországhoz hasonlította őket.

A V4-ek oszlopos tagjai Donald Trump külpolitikáját érintve kerültek szóba. Biden úgy érvelt, a NATO-t a széthullás veszélye fenyegeti, amit ők abból látnak, ami Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországban történik, ez után pedig azzal érvelt, hogy megnőtt a totalitárius rezsimek száma a világon.

Biden kijelentései azt is előre vetítik, milyen Közép-Európa politikát várhatunk az Egyesült Államoktól, ha őt választják meg az amerikai szavazók.

Joe Bidennek nem ez az első olyan nyilatkozata, amiben a közép-európai közösségeket támadja. Nemrég egy New York Times-nak adott interjúban az amerikai lengyel közösséget burkoltan hülyének nevezte, amikor azt mondta, azért nem jár már a lengyel-amerikai klubba, mivel most már csak okos emberekkel érintkezik.

Az eredei teljes bejegyzést (lengyel nyelven) ide kattintva olvashatja.

Címlapkép: MTI/AP/Andrew Harnik

Kapcsolódó cikkek

Összesen 456 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2023. október 20. 08:48
Biden papa fülébe súgták, mit kell mondani? Mert önálló gondolta, már régóta nincs. Mivé lettél Amerika? ⁉️
Bűbájos Küsmödy
2020. október 17. 08:47
Ne legyünk tehetetlenek! Végülis a földrészt eltalálta, ami egy demens yenkitől igazán komoly teljesítmény!
Rocktoberi
2020. október 17. 05:59
Már csak a niggerekre vagy a hispánokra kell valami ostoba megjegyzést tennie a vén hülyének és kész is van a szavazat maximalizálás.
Rocktoberi
2020. október 17. 05:46
Vén demens hülye. Kinyalhatja ha megengedjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik