Gyalogsági ásóval támadtak meg egy zsidó diákot Hamburgban egy zsinagóga előtt

2020. október 4. 20:45
A támadót a zsinagóga közösségének biztonsági szolgálata elfogta.

Gyalogsági ásóval rátámadt egy katonai ruhát viselő férfi egy zsidó diákra vasárnap délután egy hamburgi zsinagóga előtt – jelentette a Süddeutsche Zeitung (SZ) című német lap a hírportálján.

Az országos lap két regionális közszolgálati médiatársasággal, a Norddeutscher Rundfunkkal (NDR) és a Westdeutscher Rundfunkkal (WDR) közösen működtetett tényfeltáró munkacsoportjának értesülése szerint a „nyilvánvalóan antiszemita támadás” áldozatát súlyos fejsérüléssel kórházba szállították. A támadót a zsinagóga közösségének biztonsági szolgálata elfogta.   

Az SZ, az NDR és a WDR jelentésében rámutatott, hogy az incidens a legutóbbi súlyos németországi antiszemita bűncselekmény, a hallei zsinagóga elleni tavaly októberi fegyveres támadás évfordulójához közeli időpontban történt. Hozzátették, hogy a támadó öltözéke is a 2019. október 9-én történt esetet idézi. A hallei támadó a hatóságok megállapítása szerint szélsőjobboldali, antiszemita indíttatásból próbált bejutni a zsinagógába, amelyben 70-80 hívő tartózkodott, a legfőbb zsidó vallási ünnep, a jóm-kipúr – az engesztelés napja – alkalmából.   

A német férfi korábbi hasonló terrorcselekményeket akart utánozni, és arra akart biztatni másokat, hogy kövessék példáját, ezért a támadás előtt az interneten közölte szándékát és közzétett egy kiáltványt. A Szász-Anhalt tartományi város zsinagógájának kapuján nem tudott áthatolni, és az épület melletti temetőbe se jutott be. A sikertelen támadás után az utcán hátulról lelőtt egy fiatal nőt, aki éppen arra járt, majd autójával egy közeli török büféhez hajtott, amelyben lelőtt egy férfit, és elmenekült.Menekülés közben tűzpárbajba került a rendőrökkel, és megsebesült. Egy közeli településen ismét lövöldözni kezdett, két embert megsebesített, gépkocsiját hátrahagyta és elrabolt egy taxit. Végül Hallétól nagyjából 30 kilométerre fogták el, miután nekihajtott egy teherautónak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Pilick

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó ez a német sajtó:
nyilvánvalóan antiszemita - a tavalyi német támadásra emlékeztet - ami szélsőjobboldali volt
Azokat az eseteket, amikor mohamedán törökök vagy arabok vernek össze zsidókat, azoknál soha sem említik meg a támadók származását/vallását, és vagy nem mondanak semmit, vagy szélsőjobboldalinak minősítik az esetet. Viszont ha tényleges neonáci támad, az egyből névvel-fényképpel megy körbe a sajtóban.

A kazahok döntő többsége muszlim, gondolom ez a kamu szélsőjobbos próbagermán is a béka vallásának híve. A zsebében talált horogkereszt remek alkalom arra, hogy Merkelék tovább üssék az életösztönnel megvert németeket, akiket arrafelé szélsőjobboldalinak hívnak.
Bizarr, hogy a muszlimok antiszemitizmusát német politikus nem látja...

Az antiszemitizmust listázó szervezetek év végi jelentésében ez a hamburgi eset annyit fog érni, mint egy MTK meccsen elhangzott rigmus...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés