Ne használjuk az anya, apa szavakat a Patent Egyesület szerint

2020. október 01. 13:56

Az Egyesületnek az „elvetetni egy gyereket” kifejezésre is más ötletei vannak.

2020. október 01. 13:56
null

Szeptember 28-án, az úgynevezett „biztonságos abortusz világnapján” fogalmazta meg a Patent Egyesület az abortusszal kapcsolatos szóhasználati ajánlásait. Az Egyesület szerint kerülendő az „elvetetni egy gyereket” kifejezés, helyette inkább a „megszakítani egy terhességet”, vagy az „abortuszra menni” szófordulatokat ajánlják. 

A Patent Egyesületnek az „anya”, az „apa” és a „szülő” szavak használata helyett is más ötletei vannak. Szerintük ezek helyett a „terhes nő” és a „terhes nő partnere” a korrekt szóhasználat. Ezt azzal indokolják, hogy az „anya, az apa és a szülő szavak olyan szerepeket jelölnek ki, amelyeket a nő, vagy a férfi lehet, hogy nem akar elfogadni”.

Az egyesületnek az abortusszal kapcsolatos következményekre való felhívással is gondja van. Szerintük egyáltalán nem lenne szabad a terhességmegszakítás következményeiről beszélni. Azzal érvelnek, hogy: „az abortuszhoz való jog soha nem függhet attól, hogy egy nő miért és hogyan esett teherbe. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy ne kényszerítsék egy nem kívánt terhesség kihordására, majd pedig szülésre”. 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 249 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2020. október 02. 21:20
Ennyire egyértelműen elutasított posztot sem láttam még a Mandin. Még a Fletó whiskygőzös baromságait is lájkolják néhányan (nyilván a családja meg a legközelebbi szesztesói) de ez... Szerintem 300-ból egyvalaki véletlenül lájkolta, mert nehezen tudok elképzelni olyan anyaszülte létformát akinek nem nyílik ki a zsebében a bicska, de ez már igazából machete, vagy Hattori Hanzo után kiált.
makapaka2
2020. október 02. 18:47
Az elmebetegség világjárvánnyá kezd válni.
egyvilág
2020. október 02. 13:14
Egy alapos és (szerintem) objektív összefoglaló a nemi különbségekről, arról, hogy milyenek a nők és a férfiak: https://egyvilag.hu/temakep/052.shtml
toef36
2020. október 02. 12:05
A Patent Egyesület "menjen vissza" az APJÁBA - nem szilárd állapotban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik