Az MCC beszállna a Libribe

2020. október 1. 10:49
Az MCC 2008-tól van jelen a könyvpiacon, a tervezett tulajdonszerzéssel kiadói és könyvkereskedelmi tevékenységét kívánja továbbfejleszteni.

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány tárgyalásokat kezdett az Axialis Holding Zrt. megvásárlásáról, amivel kapcsolatban a felek jogilag nem kötelező érvényű megállapodást írtak alá, írja az mcc.hu. A tárgyalások sikeres zárása a jelenleg folyó átvilágítás eredményességének és a hatósági engedélyek függvénye. A társaság megvásárlása esetén a vevő közvetve a Libri-Bookline Zrt. (illetve a Libri-Bookline Csoport) stratégiai kisebbségi tulajdonosa lenne, és a többségi tulajdonossal közösen irányítja majd a cégcsoport működését – szerepel a hírben.

A 25 éve a fiatalok tehetséggondozásával foglalkozó MCC tudásközpont: oktatási tevékenységéhez kapcsolódóan nemzetközi kutatói- és ösztöndíjprogramokat működtet, szakmai fórumokat, konferenciákat szervez és könyveket ad ki. Az MCC 2008-tól van jelen a könyvpiacon, a tervezett tulajdonszerzéssel kiadói és könyvkereskedelmi tevékenységét kívánja továbbfejleszteni.

A Libri-Bookline Csoport a magyar könyvkereskedelmi és könyvkiadói piacnak meghatározó szereplője, amely kilenc könyvkiadó vállalat működtetésében érdekelt.

(mcc.hu)

(Fotó: Egy érdeklődő a Libri Könyvpalotában 2015. október 10-én, a harmadik Olvasás éjszakáján. Az esemény elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be. MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi az a "stratégiai kisebbségi tulajdonos"?

Elő kell vennem a vállalatgazdaságtan és gazdasági jog jegyzeteket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés