Orbán: Vera Jourová megsértette Magyarországot, távoznia kell

2020. szeptember 29. 7:14
A miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, a kormány felfüggeszti Jourovával a kétoldalú kapcsolatokat.

Orbán Viktor tájékoztatta az Európai Bizottság elnökét, hogy Magyarországot és a magyar  embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd reggel. Hozzátette: Orbán Viktor álláspontja szerint az EU-biztosnak a tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges.

Helytelen és elfogadhatatlan

A magyar miniszterelnök leszögezte: „Magyarország 2004-es csatlakozása óta az Európai Unió elkötelezett tagja. Vitás kérdésekben mindig – és legtöbbször eredménnyel – törekedtünk a megegyezésre. Értékeljük (Ursula von der Leyen) elnök asszony bizottsági elnöki munkáját”. Orbán Viktor kifejtette: „Vera Jourová bizottsági alelnök Magyarországot sértő szavai miatt kénytelen vagyok elnök asszonyhoz fordulni. A bizottság alelnöke Magyarországot nyilvánosan »beteg demokráciának« nevezte, és azzal sértegette az Európai Unió magyar polgárait, hogy »nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak.« E kijelentések nemcsak a demokratikusan megválasztott magyar kormány elleni – lassan már szokásosnak tekinthető – támadást jelentenek, de sértőek Magyarországra és a magyar emberekre. Az előbbi helytelen, az utóbbi elfogadhatatlan” – írta a kormányfő.    

Aki megsérti a Szerződést, nem lehet a jogállamiság védelmezője

Hozzátette: e kijelentések ellentétesek a Bizottság Lisszaboni Szerződésben deklarált semleges és objektív intézményi szerepével; a nyilatkozat semmibe veszi a lojális együttműködés alapelvét, és kizárja az értelmes párbeszéd lehetőségét Vera Jourová bizottsági alelnök és Magyarország között. „Aki tevékenységével megsérti a Szerződést, az nem lehet a jogállamiság és az európai értékek védelmezője. A biztos asszony kijelentései összeegyeztethetetlenek a bizottságban elfoglalt pozíciójával, ezért tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges. Amíg ez nem történik meg, addig a magyar kormány Vera Jourovával felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat” – tájékoztatta levelében Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökét.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Reuters/Francois Lenoir

Összesen 632 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd a Jobbik!!!


Oh, wait...

EB vezetői szinten vannak jelentéktelen kijelentések?

Igaz, Bíró László ügyében megtapasztaltuk, hogy egy általában elítélendő megnyilvánulás mikor jelentéktelen és mikor nem az. Természetesen a mai liberálisok mércéje szerint.

Borkai egy, a botrány ellenére megnyert választás után lemondott. Azt mégsem lehetett elvárni, hogy Borkai késői visszaléptetésével, újabb jelölt híján az ellenzék simán megkapja Győrt. Ahol aztán Borkai utódja, Dézsi Csaba később nyerni tudott.

Párhuzamosan megemlíteném Kispestet.

Ezt bízd rá a választókra. Ők majd eldöntik, hogy ezekről mi a véleményük. Abszolút belügyekről van szó, azok döntsenek, akiket érint.

De pár dolgot azért megkérdeznék.

Milyen politikai nyomás hatására ítélte meg a bíróság a gyöngyöspatai 100 milliót? Külső, vagy belső politikai nyomásra. Nem magáról a kártérítésről beszélek, hanem a kártérítés provokatív mikéntjéről.

Milyen politikai nyomás hatására nincs még semmilyen következménye a kispesti önkormányzati korrupciónak?

Milyen alapvető emberi jogok sérülnek. Még egyszer mondom: alapvető és nem naponta kitalált újabb és újabb jogok.

Mesélj a rendőrség által elkövetett politikai megtorlásról, az alkotmány megsértéséről.

Arról pedig már nem érdemes beszélni, hogy állami kompetenciába tartozó ügyekben vonod kétségbe az állami szabályozást.

Jourová asszony Benes szellemi örököse.

Nem erről volt szó, de megszoktam, hogy ha valaki válaszol, akkor ti menekültök a témából.

Folyamatosan előtérben van, már tanú is van, ha a hang- és videófelvétel kevés lenne.

Nézd meg a UPC ingyenes, kábelen fogható analóg kínálatát. Az ATV és az RTL köztük van.

12 hozzászólás. Ugyanaz a pár idióta próbál folyamatosan provokálni, és, mivel már egyből látszik, hogy mire megy ki a játék, hamar ki is nyomják őket, ezért a folyamatos felhasználókészítés. Lassan el fognak fogyni a használható nevek, névgenerátort kell használni...

Nem menekülsz, csak a válasszal megint lóugrásban váltod a témát. Ennyit rólad.
Volt ilyen, Verhofstatt csináltatott egy ilyen plakátot Brüsszelben. Aztán hazahozták, de itthon sem futott be nagy karriert.

Itt egy számít igazán. Mi Merkel érdeke, ha úgy dönt elküldik Jourovát, ha más az érdek marad és elkefélik az ügyet.

Ő a miniszterelnököd. Ha nem tetszik, majd ellene szavazol. Mondjuk lehet, hogy kevés lesz.

Újhelyi mega'szonta: Orbán érzi, hogy kicsúszik a talaj a lába alól. :D

Aki meglopja az adófizetőket, a költségvetést és az Uniós támogatásokat, az mér nem megy a Csillagba zacskót ragasztani?

Meg kell indítani a visszatámadást, a lehetséges legszélesebb és ugyanakkor a legbrutálisabb értelemben.
Csak ennek és így, - BRUTÁLIS NYÍLTSÁGGAL - van értelme.
Az 1. terület, témakör: Ki adott G. Soros részre állandó belépési engedélyt az EU intézményeinek területére? G. Soros belépési engedélyének meghosszabbítása hány esetben történt, kik a meghosszabbítók?
2. Ha beengedték, nyilván vannak küldők. Ki - KIK - delegálták G. Sorost az EU-ba?
3. A Európai Parlament, mennyi százaléka a parlament mennyi pártja működik G. Soros irányítása, felügyelete alatt?
4. Az Európai Bizottság tagjainak mennyi százaléka működik G. Soros irányítása, felügyelete alatt?
5. Az Európai Emberi Jogi Bíróság tagjainak, személyzetének mennyi százaléka működik G. Soros irányítása, felügyelete alatt?
6. 4. Az OLAF tagjainak, személyzetének mennyi százaléka működik G. Soros irányítása, felügyelete alatt?
EGYELŐRE ENNYI, 6 KÉRDÉS.

Eleinte még azt merészelte mondani, hogy a magyar demokrácia rendben van. De jöttek az EU "igazi demokratikus" / liberális / felkent papjai-politikusai, s azóta Jourova "bilincses ajka rab szavakat hadar" / Babits /.

Hát ha valaki nem látja a különbséget 2010-2020 és 2002-2010(1994-1998) között...

... az vak. Vagy végletesen elfogult.
Szerintem.

Ja, emlékszem, még a kormánypártok is bizakodóan nyilatkoztak Ursula kinevezésekor. Pedig akkor is tudható volt, hogy Ursulát, az egész stábját, az EP képviselők meghatározó részét Soros ügynöklistáján kell keresni.

Ennek az idióta cseh picsának, s az egész, Ursula és EP irányította magyarellenes vircsaftnak lelkesen tapsolnak a a gyökértelen, magyarul beszélő zsoldosok, s az országhoz csak megélhetésileg kötődő balliberális szavazók, s az agg komcsik, akik Rákosit, Kádárt várják vissza, az alja népség.......

Köszönöm kérdésedet. Mindenféle szempontból - egzisztenciális, mentális, egészségi, családi stb. - kitűnően érzem magam. Mivel sokáig éltem nyugaton, s ma sem szakadtam el a nyugat-európai barátaimtól, volt, s van rálátásom arra, ami ma Európában történik.

Történelmi tapasztalataim, kint és itthon szerzett tapasztalataim juttattak el arra a pontra, hogy egyenlőséget tegyek a nácik és a mai libernácik közé, hogy családi, értelmiségi baráti körömmel egyetemben elutasítsam azt, amit ma baloldaliként, liberálisként jegyeznek a politikai tőzsdén.

Nem szeretném, ha itt zsidó embereket dobnának ki az ablakon, mint Párizsban, vagy ölnének meg, lásd Belgiumot, hogy kormányzati szinten tiltsák be a kipa viselését, mint történt egyszer Berlinben, hogy katolikus papot öljenek a migránsok, lásd Itália, soroljam? Szóval nem kérek a Ti iszlám Európátokból, a Soros által elképzelt nyílt társadalomból, ami a nemzetek, a családok, a kultúrák, a vallások, minden társadalmi kötőszövet szétverését, a szexuális devianciák kötelezővé tételét jelentené. A teljes morális bomlást.

Hidd el, az itt élő emberek többsége hozzám hasonlóan gondolkodik. A Soros pénzen fenntartott médiátok ma túlharsogja a konzervatív pandantját, miként Köves Slomót is lenézi a MAZSIHISZ vezetése. De a normalitás 22-ben győzni fog, én itt szeretnék továbbra is élni, de fontosnak tartom, hogy aki el akar menni, az szabadon elmehessen.

"Még Orbán Viktor ajánlotta be, hálából, hogy egykor ösztöndíjat adott neki angol nyelvtanfolyamra."
Ez az angol nyelvtanfolyam azonban mérgezett volt, Novicsoknál is halálosabban, amit Viktor könnyedén azonosított és 8 hónap után picsán is rúgta az ártatlan öregembert...

Csak ennyire futja, már a hazudozásokból is csak a legalja maradt nektek...
"visszafizetni az EU-nak büntiként a magyar adófizetők pénzéből."

49 darab.
Ennyi a szám. Ami "A magyar médiában alig jelenik "
""A magyar médiában alig jelenik meg a kormánnyal kapcsolatos kritika, így a magyarok nagy része nem tud saját véleményt alkotni""

Az ilyen garbolci hernyók csak az X-et szeretik, ennyire futja nekik.
Sokkal nyugodtabb a mandizás: X-szel.

Mindig örömmel tölt el, amikor valamelyikőtök bunkó módon válaszol. A higgadtság hiánya elárulja, hogy nem vagytok biztosak a dolgotokban.

A kisebbség jogait senki nem vonja meg. Minden kisebbséget tudomásul veszünk, de attól, hogy ők kisebbség, még nem érdemelnek plusz pontokat különleges elbánással. Ünnepelni pedig végképp nem kell őket. A szabályokat viszont a többség állítja fel, mert a világ csak így működik. Most jut eszembe, ezt kell nekünk is tudomásul venni, ha a szerepét túl játszó EP többségi szavazással dönt. Akár úgy is, hogy meg egyszer nekifutnak a kellő eredmény érdekében. (Lásd jogállam.)

A sajtószabadság mindenkinek adva van, rengeteg ellenzéki sajtótermék van, ahol bármi megjelenhet. Tudom, az a baj, hogy a jobboldalnak is van sajtója, de lásd be, a sajtószabadság rájuk is vonatkozik. Ez egyben a szólásszabadságra is érvényes, nincs olyan dolog, olyan hazugság, olyan kritika, beleértve a sértő személyeskedést is, ami nyilvánosan nem hangozhat el.

Az autonómia is megvan, de azt beláthatod, hogy valaki nagyon autonóm akar lenni, az álljon meg a saját lábán.

A hatalom és jog viszony igen érdekes kérdés, én például érdeklődve nézem, amikor az EU bürokrácia a saját szabályait is felrúgja, ha más vélemények ellen kell fellépni. Ezt az elején már ecseteltem.

A KESMA esetében is felmerül az autonómia?

Aki itthon diktatúrát érez az vagy nem tudja, mi az, vagy aljas.

A rendszerváltáskor nem volt meg a politikai bátorság, vagy akár a politikai lehetőség, hogy a Kádár rendszer vezetőit elővegyék, és akár egykor a náci vezetőket, elítéljék. Sőt lehetővé vált, hogy magukat vezető pozíciókba átmenthessék. Ezért elég nevetséges lenne az így, úgy beszervezett, vagy akár önként együttműködő kisembereken élvezkedni. Persze, ez könnyebb lenne, de a rendszert annak idején nem úgy működtették. Érdekesebb lenne azokat ismerni, akik az ügynököket felhasználták.

Ráadásul harminc év alatt ezek az akták sok kézen átmentek, elvehettek belőlük és hozzá tehettek.

Nagyon helyes. betámadni az összes mocsadék liberális férget. El kell őket taposni, különben ők taposnak el minket.

köztévé + TV2 + KESMA + óriásplakátok - talán engedni kellene, hogy a 49-en kívül senki más, vagy hogy képzeled?

Ezt a pénzt - átcímkézetten, új projektre - újra le lehet hívni.
Kivéve az Eliosost.
Bele lehetne ebbe is állni, azonban a bírósági tárgyalások Strasbourgban, egyrészt tudjuk, kinek a kezében van, de ezen túl az évekig tartó hercehurca tudatrombolása nincs arányban azzal a 14 milliárddal, ami mit is csinált?
Világítást magyar településeken.
Ha ezt anno Jóságos Gyuri bácsihoz barátok végzik, az egész ország a Soros-fényről beszélne, amely bevilágítja a bő bugyogós magyar ugart..., így meg, ugyanaz: Orbán-vel ellopta...
A tehetségtelenek mentsvára a gyalázkodás...

Kb. semmit, mert alapvetően tévesek a megállapításaid.

Amúgy te Mi Hazánk-szavazó vagy, vagy mi a szösz?

Veracska magacska repülova.

Viktor botraszarik, magacska lenyalja.

Így járova, butuska libernyákova.

Honnan veszi ez a Jourova ezt az ökörséget, hogy: Az Európai Unió magyar polgárai, nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak."

Kik azok, akik ilyen hazugságokkal, rágalmakkal tömik ennek a nőnek a fejét?
És miért hiszi el?
Na, Jourova most önálló véleményt alkotok rólad Orbán Viktorról és a magyar emberekről.

- Te Jourova, egy ostoba hiszékeny rosszindulatú ember vagy.
- Orbán Viktor egy kitűnő miniszterelnök, aki a sok mocskos trógeren nem vesz elégtételt, az tüncikézhet aki akar, az ellenzék a parlamentben annyi hazugságot vághat a fejéhez alpári stílusban, amennyit csak akar.
- Mi magyarok elmondhatjuk a véleményünket élőszóban is és commentekben is.

56-ban az oroszokat hívtátok be, a népnek akkor sem kellettetek, mint idegen érdekeket kiszolgáló gyökértelenek, s remélhetőleg most sem........külföldi támogatás nélkül életképtelenek vagytok, de annál aljasabbak.

Ezt biztos, hogy nekem címezted Birkuci?

Tudom, csak gondoltam szólok neki.
Mi volt ezzel a Kunhalmival már megint?
Felborított egy villingert?

"Orbán Viktor beteg demokráciát épít"

Mesélj már, hol sértette meg evvel a magyarokat????
Csak I.Viktor van nevesítve és nem a magyar emberek.
Amúgy azért annyit megjegyeznék, hogy a demokratikus vezetők nem szokták magukat azonosítani az általuk vezetett országgal...

Tranny-ismeretet honnan szereztél?
Csak nem az a.nád volt tranny?
Azért vagy stupy...

Birka, bocsi, de te tényleg birka vagy.
Mesélj már, hogy a közmédiának csúfolt kormány szócsőben mikor szoktak akár egy ellenzéki politikust is megkérdezni?? A kritika viszont megy ezerrel, el is veszítik a helyreigazítási pereket, ami a "közmédia" esetében elég kínos.
Vagy esetleg mesélhetnél arról, hogy hogyan is volt az, amikor Pártunk és Kormányunk bedarálta a két legolvasottabb hírportált, az Origót és az Indexet???
Az meg külön érdekelne, hogy egy "migrinek" honnan van szavazati joga ma Magyarországon????????

Akkor mi a q.a..ádért hozod Serena mellé Varga Juditot?
Egyáltalán, hogy mered a szádra venni Varga Juditot, te mocsok...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés