Lángokban áll Kaliforniában a híres Napa-völgy szőlővidéke is

2020. szeptember 29. 19:28
Az oltási munkálatokban a tűzoltóknak több mint ezer katona is segít, helikopterekről próbálják megfékezni a tüzet.

Lángokban áll Kaliforniában a híres Napa-völgy szőlővidéke is. A Kalifornia északnyugati vidékén fekvő Napa-völgyben új erőre kaptak, és nagyon gyorsan terjednek a bozóttüzek. Mintegy 4500 hektárnyi területen keddre virradóra – az éjjel folyamán – több mint 34 ezer embert kellett kiköltöztetni az otthonából, és a tűzoltóság további 14 ezer embert értesített, hogy álljon készenlétben a költözésre.

Egyes híres szőlészetek teljesen a lángok martalékává lettek. Az amerikai médiában közvetített riportok tanúsága szerint többen azon gondolkodnak, hogy végleg elköltöznek a vidékről. A Napa-völgy és a szomszédos Sonoma megye ugyanis – amely szintén híres szőlő- és borvidék – már 2017-ben is tűzvész áldozata lett.

Az oltási munkálatokban a tűzoltóknak több mint ezer katona is segít, helikopterekről próbálják megfékezni a tüzet. A kaliforniai tűzoltóság közleménye szerint a tagállamban augusztus 15-e óta mintegy másfélmillió hektáros területen egyszerre 8100 helyen égnek a bozóttüzek, a tűzvész eddig 26 ember életét követelte, és épületek ezrei égtek le. Az amerikai országos meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint továbbra is hőség és szárazság várható szerte Kaliforniában, egyes vidékeken pedig óránkénti 85-95 kilométeres széllökésekkel kell számolni, ami a tűzvész további terjedését vetíti előre.

(MTI)

Címlapkép: Erdőtűz pusztít a kaliforniai Calistoga település közelében 2020. szeptember 28-án. Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy ki a hibás, az már a múlt.
Fontosabb a jövő: a Soros BLM-je odamegy és telepít újat.
Semmi pánik, Lewis Hamilton már szervezi a szőlőtelepítési projektet.
Fehér nem lehet egy sem sem, csak ennyi a kikötése...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés