Márki-Zay félreérti

2020. szeptember 29. 09:06

A Jobbik a Fidesszel együtt utasítja el menekültek befogadását.

2020. szeptember 29. 09:06
Bauer Tamás

„Olyan ellentétek ezek köztünk és a Fidesz között, amelyekkel kapcsolatban a Jobbik ma is sokszor a Fidesszel ért egyet. A Jobbik ugyanazt a radikális, a magyarokat a szomszéd népekkel szembeállító sérelmi nacionalizmust képviseli a parlamentben és a nyilvánosságban, mint a Fidesz, és ebben az úgy nevezett »néppártosodás« sem jelent változást. Ahogy a Fidesz elutasítja a szorosabb európai integrációt, ahogy ellenzi az euró bevezetését, mindmáig nem pártolja azt a Jobbik sem. A Jobbiktól ugyanazt a tőkeellenes, bankellenes populizmus halljuk, mint amit egykor az ellenzéki Fidesztől hallottunk, s a kormányzó Fidesz is alkalmaz azokkal szemben, akiket ki akar szorítani a magyar piacról.

A Fidesszel együtt a Jobbik is megszavazta az Országgyűlésben – már a 2018-as parlamenti választás után – az alaptörvény hetedik módosítását, amellyel többek között a hajléktalanság szankcionálását, a közigazgatási felsőbíróság – időközben félretett – létrehozását és a menedékkérők elutasítását tette »alkotmányossá«. A Jobbik a Fidesszel együtt utasítja el menekültek befogadását, s csak amiatt bírálja a Fideszt, hogy miközben a nincstelen menekülőket elutasítja, gazdag migránsokat jó pénzért beenged az országba. Nem tudok róla, hogy ezekben a kérdésekben a Jobbik felülvizsgálta volna a politikáját. Márpedig egy-egy politikusra, egy-egy pártra annak alapján szavazunk, hogy milyen politikát követ.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reflex2
2020. szeptember 30. 20:49
Köszönjük. Tudjuk, hogy ez a sok hablaty arra (is) való, hogy időt töltsünk vele, veletek, amíg a főszereplők agyafúrtan intézik ügyeiket. Sajnos nagyon erősek és hatékonyak vagytok ahhoz képest, hogy mit mutattok magatokról.
hegyaljai
2020. szeptember 30. 20:08
Nem Bauer dicséreteként mondom, de a magyar ellenzékben lassan már csak 65+ évesek vannak akik le tudnak írni 3 összefüggő mondatot véleményként. A többiek csak kiállnak a kamera elé, és mondanak egy aktuális lózungot. Így nehéz lesz. De maradjon ez az ő bajuk.
56október
2020. szeptember 30. 17:56
Aki ellenzi a "menekültek" (??!!) befogadását, az nem ezzel vagy azzal a párttal ért egyet, hanem a magyar nemzet óriási, elsöprő - és normalitáspárti - többségével. Mond neked ez valamit, te barom?!
Jóakaratúember
2020. szeptember 30. 11:43
Menekültek befogadását senki sem utasítja el Magyarországon. Illegális bevándorolni akaróknak viszont kívül tágasabb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik