Márki-Zay félreérti

2020. szeptember 29. 9:06

Bauer Tamás
Facebook
A Jobbik a Fidesszel együtt utasítja el menekültek befogadását.

„Olyan ellentétek ezek köztünk és a Fidesz között, amelyekkel kapcsolatban a Jobbik ma is sokszor a Fidesszel ért egyet. A Jobbik ugyanazt a radikális, a magyarokat a szomszéd népekkel szembeállító sérelmi nacionalizmust képviseli a parlamentben és a nyilvánosságban, mint a Fidesz, és ebben az úgy nevezett »néppártosodás« sem jelent változást. Ahogy a Fidesz elutasítja a szorosabb európai integrációt, ahogy ellenzi az euró bevezetését, mindmáig nem pártolja azt a Jobbik sem. A Jobbiktól ugyanazt a tőkeellenes, bankellenes populizmus halljuk, mint amit egykor az ellenzéki Fidesztől hallottunk, s a kormányzó Fidesz is alkalmaz azokkal szemben, akiket ki akar szorítani a magyar piacról.

A Fidesszel együtt a Jobbik is megszavazta az Országgyűlésben – már a 2018-as parlamenti választás után – az alaptörvény hetedik módosítását, amellyel többek között a hajléktalanság szankcionálását, a közigazgatási felsőbíróság – időközben félretett – létrehozását és a menedékkérők elutasítását tette »alkotmányossá«. A Jobbik a Fidesszel együtt utasítja el menekültek befogadását, s csak amiatt bírálja a Fideszt, hogy miközben a nincstelen menekülőket elutasítja, gazdag migránsokat jó pénzért beenged az országba. Nem tudok róla, hogy ezekben a kérdésekben a Jobbik felülvizsgálta volna a politikáját. Márpedig egy-egy politikusra, egy-egy pártra annak alapján szavazunk, hogy milyen politikát követ.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bauer nem érti félre, csak félre magyarázza.
A betolakodó nem menekült.

Menekültek?
Akkor miért nem akar nagy részük Görögországban maradni, vagy ott miért nem kérvényezi Magyarországon való letelepedést?
Miért csak Németország, Svédország, Beitannia. A gazdag országok.
Egyébként Magyarország fogadott be szíriai menekülteket.
Nagyobb részük egyébként gazdasági menekült akiknek csak a magas életszinvonalú országok felelnek meg.
Van ám közöttük sok-sok későbbi feladattal érkező iszlám katona is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés